Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nova Liña de Embalaxe e Conxelado

Ampliación de la actual actividad de comercialización de pescados y conservera, a través de la creación de una nueva línea de envasado y congelado de erizo de A Costa da Morte. Se trata de una de las pocas empresas que comercializa erizo y la única que va a realizar todo el proceso de transformación y comercializar un producto de alto valor añadido,  caviar (hueva) de erizo, en congelado, de origen Costa da Morte. Se prevé la producción en envases en dos formatos: 250 gramos y 500 gramos

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados Jesús Pedreira Pose, S.L.
Datos de interese: 
https://www.pescadospedreira.com/conocenos
Perfil empresarial: 
Empresa Privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orden del 27 de diciembre de 2021 (DOG Núm. 18 do 27 de enero de 2022), por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo (EDLP)
Convocatoria - ano: 
2022
Data de aprobación: 
10/05/2022
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
6
Anualidades: 
2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

CAMARIÑAS

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
42.774,44 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
42.774,44 €
Total axuda pública aprobada (€): 
18.393,01 €
% Subvención: 
43
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
15.634,06 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
2.758,95 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Innovación y diversificación de la actividad de la empresa y creación de nuevos productos de alto valor añadido.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Innovación y diversificación de la actividad de la empresa y creación de nuevos productos de alto valor añadido.

Principais actividades do proxecto: 

Creación de una nueva línea de envasado y congelado de erizo de A Costa da Morte. Se trata de una de las pocas empresas que comercializa erizo y la única que va a realizar todo el proceso de transformación y comercializar un producto de alto valor añadido,  caviar (hueva) de erizo, en congelado, de origen Costa da Morte. Se prevé la producción en envases en dos formatos: 250 gramos y 500 gramos

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Fomento y diversificación productiva de la pesca artesanal

Obxectivo específico da EDLP: 

1.2.Extracción de insumos de las actividades marítimas (muy especialmente de la pesca artesanal) para otras actividades productivas

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)