Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Obradoiro de cociña mariñeira no Concello de Miño

Transferencia do coñecemento en técnicas e receitas de cociña mariñeira entre cociñeiros e cociñeiras dos negocios de hostalería de Miño, mediante a organización de obradoiros formativos impartidos por especialistas de recoñecido prestixio con experiencia e coñecemento na preparación de produtos do mar. Recuperación de pratos tradicionais e consolidación nos establecementos de hostalería do territorio que sirvan de referencia para incrementar o turismo gastronómico e mariñeiro no territorio. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Concello de Miño
Datos de interese: 
https://www.concellodemino.gal/es/
Perfil empresarial: 
administracion local
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
03/08/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
17
Anualidades: 
2
Data fin de execución: 
31/10/2022
Ámbito de aplicación: 

Miño

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
17.908,00€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
17.908,00€
Total axuda pública aprobada (€): 
17.908,00€
% Subvención: 
100%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
15.221,80€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
2.686,20€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
15
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Recuperar pratos tradicionais e a súa consolidación nos establecementos do municipio de MIño, que sirvan como referentes e captadores de turismo gastronómico e mariñeiro.

Poñer en valor e dar a coñecer o produto da pesca e o marisqueo do ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte. Valorizar os produtos do mar e dalos a coñecer entre as diferentes empresas do ámbito territorial

Impulsar a rentabilidade da extracción sostible de marisco do Golfo Ártabro,  a través do aumento do consumo do produto nos locais de hostalería do territorio. 

Buscar a vinculación entre a restauración e o sector extractivo local, representando pola Confraría de Pescadores de Miño

Melloras nas técnicas de cociña e preparado dos produtos do mar na hostalería de Miño

Potenciar o xurdimento dunha oferta turística completa vinculada á actividade mariñeira

Aumentar o número de visitantes ao Concello de Miño

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Posta en valor da calidade dos produtos do mar extraídos pola Confraría de Pescadores de MIño a través do emprego destes nos pratos de cociña e na formación impartida.

Mellora da calidade da cociña mariñeira no sector da hostalería para ofrecer un servizo turístico máis competitivo e sostible.

Impulso da cooperación entre os axentes empresariais do territorio mediante a colaboración nestes obradoiros, onde a convivencia impulse as sinerxias no sector.

Concienciación social sobre a importancia dos consumos locais, principalmente produtos do mar, entre os axentes da restauración para que empreguen máis provedores de proximidade.

Principais actividades do proxecto: 

Actividade 1. Comunicación e promoción de 4 obradoiros de cociña con produtos do mar.

Actividade 2. Xestión talleres. Documentación para o coñecemento do tecido hostaleiro, os axentes implicados, elección cociñeiro/a.

Actividade 3. Xornadas de formación con cociñeiro/a de prestixio.

Actividade 4. Actividades destinadas á comunicación do programa. Contidos audiovisuais, fotografía e recursos necesarios para difundir en formato dixital.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Fomento da cooperación

Obxectivo específico da EDLP: 

Implantar un modelo de traballo no territorio GALP para o emprendemento social.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)