
Facilitar a promoción, comercialización e fortalecemento das micro, pequenas e medianas empresas que producen/extraen, transforman e/ou ofrecen os productos locais tanto do mar como da terra, logrando o desenrolo económico local da comarca de As Mariñas, a través do uso das ferramentas de apoio á consolidación dos propios productores.
Mediante a consecución de este obxectivo xeral, conseguiríase tamén no obxectivo específico do FEMP, xa que, gracias ao desenrolo e fortalecemento das empresas do sector marítimo e agrario, alcanzaríase un maior crecemento económico na comarca de As Mariñas, o que fomentaría a creación de emprego.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Facilitar a promoción, comercialización e fortalecemento das micro, pequenas e medianas empresas que producen/extraen, transforman e/ou ofrecen os productos locais tanto do mar como da terra, logrando o desenrolo económico local da comarca de As Mariñas, a través do uso das ferramentas de apoio á consolidación dos propios productores.
Mediante a consecución de este obxectivo xeral, conseguiríase tamén no obxectivo específico do FEMP, xa que, gracias ao desenrolo e fortalecemento das empresas do sector marítimo e agrario, alcanzaríase un maior crecemento económico na comarca de As Mariñas, o que fomentaría a creación de emprego.
Por isto baséase en 3 eixos:
- Ser instrumento de utilidade para o encontro entre productores e consumidores locais para dar a coñecer os productores propios no Concello de Culleredo e posteriormente extender este modelo ao resto do concello que configuran As Mariñas.
- Orientar toda a exaltación dos productos de As Mariñas con denominación propia que permita o apoio ás actividades empresariais e de servicios locais, impulsando de este modos os modelos de producción e consumo sostibles e responsables que respeten ao medio ambiente.
- Mellorar a competitividade do sector pesqueiro e o seu alcance con aspectos medioambientais, en concreto con relación coa Reserva da Biosfera, vital para a conservación e desenrolo da comarca de As Mariñas. Neste sentido, tratarase de presentar un proxecto coa orientación claramente relacionada coa Reserva da Biosfera As Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo en distintos aspectos.
Os obxectivos que se pretenden alcanzar con este proxecto son os seguintes:
- Coñecer as características dos productos e dos ofertantes dos mesmos, estándares de calidade e evaluar a reacción ante a oferta.
- Lograr un gran número de contactos entre os productores nun tempo breve.
- Facer alianzas colaborativas, nun modelo actual e moderno que facilite la colaboración interesada entre as empresas con obxectivos comerciales conxuntos.
- Poñer en valor o propio de este concello e da comarca de As Mariñas, así como os productos comunes da zona, en especial dos que proveñen do mar.
- Elaborar un primer listado de productos e servicios propios dos concellos de As Mariñas para o seu posterior tratamento como "Sabor das Mariñas".
- Promocionar aos concellos de As Mariñas como destino turístico gastronómico, principalmente de cociña mariñeira, e incrementar así o número de visitantes.
- Fomentar o desenrolo económico do concello de Culleredo e do resto da comarca, tanto polo incremento de consumo que activará os sectores da hostalaría e do pequeno comercio, como pola promoción dos proveedores locais.
- Axudar a potenciar o consumo de proximidade, factor vital para o desenrolo do pequeno comercio de tipo colaborativo e con actuacións comúns.
- Dar a coñecer ao consumidor a cultura e tradición mariñeira, as labores do sector e dos seus traballadores, así como potenciar a identificación dos pescados e mariscos, a súa elaboración, preparación e propiedades nutricionais.
- Concienciar a cidadanía da importancia do patrimonio cultural, gastronómico, etnográfico y mariñeiro existente na comarca de As Mariñas. Este coñecemento da realizade propia afianza aos productos propios e propicia dalos a coñecer en outras zonas de interese comercial e económico.
- Dinamizar a economía local además do sector pesqueiro e en certa medida, a súa relación co mundo agrícola. Poranse así, as bases para unha colaboración entre os productores de productos procedentes do mar e da terra.
- Creación directa e específica de emprego para a realización do proxecto así como indirecta para o mantemento de empregos relacionados coas actividades propostas.
Este proxecto consistirá na realización de un evento formato "Encontro de produtores", en el ayuntamiento de Culleredo.
Este proxecto se estructurará en 5 fases:
1- Organización, planificación e lanzamento do evento.
2- Plan de comunicación e accións divulgativas.
3- Diseño e execución do evento
4- Avaliación e continuidade
5- Coordinación, seguemento e control, esta última fase es de corte transversal.
O recinto do evento estructurarase da seguinte forma:
- Zona A: Lugar establecido para a colocación dos expositores dos productores da comarca de As Mariñas participantes no encontro, onde poderán mostrar os seus productos, tanto agrícolas como marinos e nalguns casos tamén se podrán degustar.
- Zona B: Espacio destinado para impartir charlas formativas. Neste espazo realizaranse as seguintes actividades:
- Mesas de traballo/reunións de negocios nas que se fale da "dinamización do sector mediante modelos colaborativos"
- Foros/conferencias maxistrais: "O desenrolo da cadea produtiva"
- Zona C: Emprazamentos no que se realizarán distintos talleres:
- Talleres de cociña sa para particulares e institucións
- Talleres de maridaxe: "Descubrindo os sabores da comarca"
- Show cooking
- Talleres infantís
Obxectivo estratéxico 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da xuventude, en especial a través da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de suministro dos produtos pesqueiros; y garantizar unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
Obxectivo específico 1.1: Consolidar ao final do período de programación a cadea de valor do sector pesqueiro local.
Liña de actuación 1.1.3: Promover o consumo responsable e de base local sostible.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)