Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mesón mariñeiro "A Bordo"

O proxecto está baseado na apertura dun establecemento de hostalaría, onde se poñen en valor os productos locais do mar, a cultura mariñeira e unha gastronomía saudable e de calidade.

Búscase promover unha alimentación saudable a través de productos de primeira calidade do mar e da terra. Para iso os productos do mar empregados serán productos locais de pesca artesanal e de proximidade km.0 buscando a calidade e a frescura para dar a coñecer os seus sabores e os valores nutricionais, mentres que os productos empregados da terra serán da área da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo, buscando calidade e dentro do posible productos ecolóxicos. Cos este tipo de alimentación preténdese dar unha alternativa ás persoas que buscan unha alimentación equilibrada e saudable incluso fora da casa, ofrecendo menús, tapas e racións a persoas que se acheguen ao local e a embarcacións. Un dato importante a reseñar, son as persoas maiores que viven soas, en casas unifamiliares en pequenas parroquias... pois a poboación galega cabe recordar que está cada vez mais envellecida; para que os nosos maiores teñan unha alimentación sana e saudable, mediante esta iniciativa pioneira na zona, darase servicio a domicilio de menús equilibrados pensados nas necesidades de cada persoa. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Gabriel Blanco de la Iglesia
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa ligada ao mundo da hostalaría durante décadas, cunha experiencia avalada.
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo EDLP, aprobadas para os grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
18/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
8
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Este proxecto ten como base a localidade de Sada, onde está situado o local, pero darase cobertura a todo o Concello de Sada, e zonas limítrofes.

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
81.549,93
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
67.709,03
Total axuda pública aprobada (€): 
33.854,52
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
28.776,34
FEMP (%): 
85
CA (€): 
5.078,18
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
0
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Apertura dun local hosteleiro de temática mariñeira, onde se poñen en valor os productos do mar locais de pesca artesanal e de terra de calidade e ecolóxicos. Con esta materia prima búscase promover unha alimentación saudable para dar unha alternativa baseada na dieta atlántica. Ademais, darase un servicio de menús saudables a domicilio para persoas maiores no concello de Sada e contorno; sen esquecer dos mais novos que terán a posibilidade de degustar tapas e racions variadas de gran calidade nutricional.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Os resultados esperados son: e a creación de emprego, dar a coñecer os productos locais e de proximidade, ofrecer comida sana e equilibrada con productos frescos e de tempada, axudar ás persoas maiores a levar unha dieta sana, variada e equilibrada en relación ás súas necesidades facilitándolles a comida a domicilio, ofrecer comida en embarcacións (servizo pioneiro na zona), ofrecer unha visión da cultura mariñeira da zona mediante a ambientación do local con decoración mariñeira e fotos tradicionais. 

Principais actividades do proxecto: 

Levar a cabo un local con temática mariñeira, que recorde o mundo do mar, as artes de pesca da zona e a tradición mariñeira de Sada. 

Realizar menús, tapas e racións con productos do mar de pesca artesanal e proximidade e con productos de terra da zona de Reserva da Biosfera e Terras do Mandeo e na medida do posible ecolóxicos. 

Realizar menús para servir en embarcacións. 

Levar a domicilio menús saudables para persoas maiores, atendendo ás suas necesidades particulares 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo Extratéxico 2.: Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento de emprego.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo Específico 2.1.: Identificar ao final do período, ao Golfo Ártabro como un destino turístico de referencia a nivel ambiental, paisaxístico e mariñerio, dentro do xeodestino Rías Altas.

Liña de actuación 2.1.3.: Fomentar o turismo mariñeiro no territorio do GALP e iniciativas de posta en valor do mundo mariñeiro

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)