
O proxecto baséase na colocación de 20 portas de gran tamaño e con complementos de seguridade na lonxa da Coruña, que dan acceso ás diferentes salas existentes ao longo de todas as instalacións.
Estas portas cunhas medidas amplas e adaptadas ás necesidades da lonxa, inclúen todos os elementos tecnolóxicos e de innovación que permiten mellorar a climatización necesaria para garantir a conservación do peixe e marisco que se comercializa.
Sexo promotor:
Muller
Home
Home
Idade promotor:
< 40 anos
> 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación:
Sí
Non
Non
Diversificación da actividade pesqueira:
Si
Non
Non
Emprego creado (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego creado (ETC):
-
Emprego mantido (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego mantido (ETC):
17
Actividades de formación: número de mulleres que participaron:
-
Principais obxectivos do proxecto:
O obxecto principal do proxecto é mellorar a eficiencia enerxética da lonxa da Coruña a través da modernización das instalacións e tratando de contribuír á redución das marcas do carbono, a mellora da concienciación do sector e a redución de custos da empresa, o que axudaría a unha mellor competitividade no mercado e a posibilidade de manter así os postos de traballo.
Tamén se teñen como obxectivo, mellorar as condicións de traballo do persoal da lonxa grazas á mellora na climatización, que afecta tanto os produtos como ás persoas.
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto:
As melloras que se esperan con este proxecto son as seguintes:
- Mellora de eficiencia enerxética nas instalacións da lonxa
- Mellora na climatización de toda a lonxa
- Mellora na conservación e por tanto na calidade de peixes e mariscos que pasen pola lonxa.
- Redución da marca do carbono, ao diminuír o consumo enerxético.
Redución dos custos da empresa facéndoa máis competitiva e axudando así a consolidar os postos de traballo.
Principais actividades do proxecto:
O proxecto consiste na instalación de 20 portas correderas de gran tamaño e con elementos de seguridade que dan acceso ás diferentes salas existentes ao longo de todas as instalacións da lonxa da Coruña.
As portas, cunhas medidas amplas e adaptadas ás necesidades da lonxa, inclúen todos os elementos tecnolóxicos e de innovación que permiten mellorar a climatización para garantir a conservación do peixe e marisco que se comercializa a diario na lonxa da Coruña. O primeiro tratamento do peixe unha vez chegado a terra é moi importante pois influirá despois na calidade que alcance o produto ao longo de toda a cadea de comercialización a nivel mundial.
Obxectivo estratéxico da EDLP:
Obxectivo estratéxico 3: Fomento do aproveitamento sostible do patrimonio ambiental das zonas pesqueiras, incluíndo operacións de mitigación do cambio climático e de transición a unha economía de baixas emisións de carbono.
Obxectivo específico da EDLP:
Obxectivo específico 3.2: Contribuír á redución da marca do carbono.
Liña de actuación 3.2.2.: Favorecer un modelo de desenvolvemento enerxético sostible.
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático:
Si
Non
Non
Igualdade de xénero:
Si
Non
Non
Discriminación:
Si
Non
Non
Favorecer a inclusión social:
Si
Non
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020:
Si
Non
Non
Contribución:
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)