Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cafetería gastronómica mariñeira Stollen

Reforma integral dunha cafetería cun concepto novo, na que predominará a oferta gastronómica de produtos do mar deste ámbito territorial.

Este proxecto consiste na posta en marcha dunha nova proposta gastronómica que estará localizada no centro histórico do Concello de Pontedeume, rehabilitando integramente unha edificación propiedade da promotora, Mª Pilar Leira Amado, enfocada a mellorar a calidade dos servizos de restauración existentes en Pontedeume, xerando un concepto de hostalería que vincula a restauración de cociña mariñeira cunha estética de temática mariñeira. A actividade principal seá a restauración nos seus dous elementos: restaurante de cociña mariñeira é a realización de degustacións de produtos do mar.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María del Pilar Leira Amado - Stollen (Pontedeume)
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Autónoma
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
06/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
-
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Pontedeume

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
226.666,69€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
44.950,00
Total axuda pública aprobada (€): 
22.475,00€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
19.103,75€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
3.371,25€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Impulsar un novo concepto de oferta turística

Creación de emprego no ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte

Xerar actividades alternativas de negocio non estacionais que permitan integrar a competitividade do proxecto durante todo o ano

Mellorar a experiencia gastronómica dispoñible no territorio

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Ampliar a oferta gastronómica de produtos locais do mar no territorio.

Xerar emprego estable e de calidade a través de empregos directos e indirectos (empregos vinculados a provedores) en Pontedeume.

Xerar sinerxias con outras empresas da zona co obxecto de revalorizar a pesca artesanal de Pontedeume e comarca, así como os recursos pesqueiros deste territorio.

Promover a gastronomía pesqueira e marisqueira da Ría de Pontedeume principalmente.

Promoción da restauración de produtos do mar do ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte

Principais actividades do proxecto: 

Acondicionamento local con temática mariñeira

Mobiliario e equipamento 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.

Obxectivo específico da EDLP: 

Converter o turismo e o propio turismo mariñeiro, en particular, nun novo motor económico no territorio.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)