O PERCEBEIRO, S.L. pretende mellorar a trazabilidade, operatividade, e eficacia do proceso de elaboración, exportación e comercialización desenvolvido no seu Centro de elaboración, transformación e comercialización de produtos do mar procedentes de pesca costeira artesanal (incluíndo a acuicultura e o marisqueo), situado nos Departamentos 51-52-53 e 54 do Edificio de Exportadores do Porto Pesqueiro de Marín, termo municipal de Pontevedra. Deste xeito poderá ofrecer aos seus clientes produtos do mar elaborados en óptimos condicións de calidade e presentación, conservando todas as súas propiedades naturais, en consonancia coas actuais esixencias comerciais e sanitarias dos mercados. Para iso, precisa dotar ao Centro de Elaboración con equipos e maquinaria de proceso de nova tecnoloxía cuxa adquisición se inclúe no proxecto |
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxectivo xeral do presente proxecto de investimento, consiste no EQUIPAMENTO do noso Centro de Elaboración, transformación e comercialización de produtos do mar, que nos permitirá aumentar o valor engadido dos produtos procedentes da pesca costeira artesanal da zona, incluíndo a acuicultura e o marisqueo. A materialización deste proxecto redundará nunha mellora da competitividade e da economía da empresa, e en consecuencia do sector pesqueiro do territorio, con peso social e económico no territorio, revalorizando a calidade do seu produto pesqueiro, acuícola e marisqueiro, claramente recoñecida e valorada polo consumidor. |
A adquisición destes equipos e maquinaria de deseño e tecnoloxías innovadores permitiranos conseguir: ou Mellorar as condicións de traballo, xa que se axilizarán e facilitarán as tarefas de pesado, envasado, empaquetado e etiquetaxe do produto terminado, o que permitirá atender os pedidos con maior rapidez e aumentar os mesmos. En consecuencia, mellorará a operatividade e efectividade da empresa beneficiando o seu resultado económico. ou O novo deseño e tratamento dos materiais de fabricación dos equipos e maquinaria, facilita a súa limpeza e evita a acumulación de materia orgánica que pode prexudicar o funcionamento dos mesmos e por tanto, a operatividade da cadea produtiva. Desta forma reduciranse os gastos de mantemento da maquinaria e a súa vida funcional será maior. Doutra banda, permite mellorar as condicións hixiénicas e de saúde pública do proceso produtivo. ou Maior rapidez na preparación e distribución do produto, o que aumentará a calidade do servizo e o produto chegará en mellores condicións aos nosos clientes. |
O PERCEBEIRO, S.L. pretende mellorar a trazabilidade, operatividade, e eficacia do proceso de elaboración, exportación e comercialización desenvolvido no seu centro de elaboración, transformación e comercialización de produtos do mar procedentes de pesca costeira artesanal (incluíndo a acuicultura e o marisqueo), situado nos Departamentos 51-52-53 e 54 do Edificio de Exportadores do Porto Pesqueiro de Marín, termo municipal de Pontevedra. Deste xeito poderá ofrecer aos seus clientes produtos do mar elaborados en óptimos condicións de calidade e presentación, conservando todas as súas propiedades naturais, en consonancia coas actuais esixencias comerciais e sanitarias dos mercados. Para iso, precisa dotar ao Centro de Elaboración cos seguintes equipos e maquinaria de proceso, de nova tecnoloxía: 1. Plataforma de pesada -150 Kg, para a recepción do produto. Composto por: Plataforma de pesada 606 ET-S I+I (150 kg), PC Industrial IS 70 con pantalla táctil, e etiquetadora manual GLP160 IS INOX, polo cal se xestionará a pesada na recepción dos produtos. 2. Liña de limpeza e revisado de moluscos, composta por: * Cinta de alimentación dá lavadora de moluscos. * Lavadora de moluscos con rodetes. * Cinta de revisado en posición horizontal e sentido unidireccional. 3. Tres (3) placas de polietileno para mesas de lavado de peixe. Dimensións 2.210 x 980 mm, espesor 20 cm, cor azul. Caracterízanse pola súa facilidade de limpeza e desinfección, de tal forma que se conseguirán mellores condicións hixiénicos ? sanitarios nos traballos de lavado do peixe. 4. Andel de 2 estantes para cámara de fresco, construídos en aceiro inox, e de dimensións 5.500 x 820 mm. 5. Oito (8) transpaletas manuais galvanizadas, con capacidade de 2.500 kg, para facilitar os traballos de carga e transporte entre as diferentes zonas do centro de transformación e elaboración. 6. Catro (4) grampadoras neumáticas con pulsador manual, para os traballos de empaquetado en caixas de madeira dos moluscos en fresco xa envasados. 7. Dous (2) Etiquetadoras para funcións de trazabilidade. Unha situarase en zona de produción e a outra en oficinas., composto por Impresora industrial TOSHIBA B-EX4T2- GS12 con módulo de corte, necesarias para a impresión das etiquetas de trazabilidade destinadas ao envasado dos moluscos para a súa comercialización. 8. Equipos informáticos para mellorar o control da trazabilidade e da comercialización dos nosos produtos. |
Aumento do valor, creación de emprego, atracción de mozos e promoción da innovación en todas as fases da cadena de suministro dos productos da pesca e da acuicultura. |
1.1 . Promover o crecemento económico da Ría de Pontevedra a partir da intensificación dos esforzos na promoción dos produtos, e da mellora de todos os procesos que integran as actividades da cadea de valor, dende a xestión do recurso e a extracción ata a chegada ao consumidor. |
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)