Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora do proceso de elaboración e a nova rede de distribución ECO de pescados e mariscos

INNOVACIÓN NA LIÑA DE ELABORACIÓN DO MEXILLÓN:

  • Maquina clasificadora desgranadora eléctrica do mexillón
  • Pesadora electrónica
  • Cintas transportadoras inox para carga e selección

NOVA REDE DE DISTRIBUCIÓN CON BAIXAS EMISIÓNS:

Cinco furgóns Nissan Híbridos a gas con etiqueta ECO, equipo de frío e reforzo na carrocería

Datos xerais
Acrónimo: 
GALP-RP
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
EL PERCEBEIRO SL
Datos de interese: 
https://opercebeiro.com/
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 12 de febreiro de 2025 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMPA 2021-2027
Convocatoria - ano: 
2025
Data de aprobación: 
13/08/2025
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
-
Anualidades: 
2025-2026
Data fin de execución: 
31/10/2026
Ámbito de aplicación: 
-
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
381.394,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
381.394,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
190.697,00 €
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
133.487,90 €
FEMP (%): 
70%
CA (€): 
57.209,10 €
CA (%): 
30%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
32
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 
  • Maior valor dos produtos locais da pesca e da acuicultura con equipos de eficiencia enerxética
  • Manter a competitividade e a viabilidade das empresas do sector pesqueiro, mellorando a seguridade e as condicións laborais
  • Apoio á redución da pegada ecolóxica tanto na comercialización como na distribución de produtos do mar, promovendo o uso de plataformas dixitais (comercio en liña) e a distribución mediante medios de transporte híbridos (máis limpos e eficientes).
  • Implementaranse ferramentas que permitan aos consumidores finais identificar a orixe dos produtos, mellorando a trazabilidade dos produtos do mar.
  • Apoiar a consolidación do desenvolvemento tecnolóxico e o desenvolvemento da comercialización local sostible dos produtos da pesca e da acuicultura.
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • O mantemento dos postos de traballo promove a non discriminación e mellora as condicións laborais dos profesionais do sector
  • Implementar procesos de produción máis eficientes cunha liña innovadora e de alto rendemento que racionalizará e mellorará as condicións de traballo cunha menor xeración de residuos.
  • Mellorar a trazabilidade dos recursos pesqueiros facilitando a identificación dos produtos
  • Promover o coñecemento das novas tecnoloxías mediante a implantación do comercio electrónico local
Principais actividades do proxecto: 
  • Mellorar a produción e distribución local do peixe e marisco de Galicia, reducindo as emisións e o impacto ambiental. Para este fin, levaranse a cabo as seguintes accións:

1.- LIÑA INNOVADORA DE PROCESADO DE MEXILLÓN composta polos seguintes equipos

  • Clasificadora eléctrica de mexillóns
  • Báscula electrónica
  • Cinta transportadora de aceiro inoxidable para carga
  • Cinta transportadora de aceiro inoxidable para a súa selección

2.- NOVA REDE DE DISTRIBUCIÓN LOCAL "ECO" CON BAIXAS EMISIÓNS E MENOR IMPACTO AMBIENTAL:

  • Para adaptarnos á demanda LOCAL de pedidos en liña e garantir a máxima axilidade no subministro de marisco e peixe fresco e de calidade, é necesario adquirir CINCO (5) furgonetas isotérmicas, que nos permitan competir coas plataformas tecnolóxicas actuais (aplicacións e comercio electrónico) que están en auxe na actualidade. Esta instalación conta con equipos de refrixeración e unha etiqueta ECO, que son esenciais para subministrar marisco de calidade en condicións ambientais óptimas, reducindo as emisións de CO2.
  • CAMIÓN NISSAN INTERSTAR C Chasis Cabina N2 L3 H1 (4t) dCi 125 kW (170 CV) Euro VIe 6 M/T FWD Acenta, etiqueta ECO híbrida de gasolina, con equipo de refrixeración Zanotti, 15 m³ isotérmico e reforzo de carrozaría de aceiro inoxidable.  Este camión, equipado con equipos de refrixeración para o transporte de produtos locais de peixe, acuicultura e marisco desde a lonxa ata as nosas instalacións, incrementará o volume de materias primas adquiridas nas mellores condicións de seguridade alimentaria, hixiene e operación. Este subministro realizarase nas mellores condicións ambientais, xa que o equipamento conta coa etiqueta "ECO", apoiando unha nova rede de subministro que reduce a pegada ecolóxica.
Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumento do valor, creación de emprego, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministración dos produtos da pesca e da acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa incorporación á cultura alimentaria do territorio

Obxectivo específico da EDLP: 

Conseguir que os produtos do mar e as actividades pesqueiras, marisqueiras e acuícolas sexan un activo e un referente no desenvolvemento económico sostible da Ría de Pontevedra.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)