Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ampliación da capacidade produtiva de Pesciro, S.L.U.

O proxecto consiste na mellora e adecuación dun novo centro produtivo, realizando unha reforma do espazo para convertelo nunhas instalacións eficientes, innovadoras e de futuro.

Pranta primeira: mellora da calidade do illamento térmico do chan, tratamento de paredes afectadas por humidades antigas, instalación de cociña - comedor integral para facilitar un espazo de descanso para o persoal, mellora dos aseos.

Pranta segunda: centralización das oficinas comúns e despachos de reunións (departamento administración/financeiro, despacho de director financeiro, despacho de director xeral, despacho de presidente, sala de xuntas, hall con zona de espera, cociña/office, almacén, sala Rack e servidores, baños

Datos xerais
Acrónimo: 
Ampliación da capacidade produtiva de Pesciro, S.L.U.
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pesciro, S.L.U.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas para os grupos de acción local do sector pesqueiro para
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
28/02/2020
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
8
Anualidades: 
2020
Data fin de execución: 
31/10/2020
Ámbito de aplicación: 

Ría de Vigo

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
249.873,32 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
177.057,44 €
Total axuda pública aprobada (€): 
79.675,85 €
% Subvención: 
45 %
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
67.724,47 €
FEMP (%): 
85 %
CA (€): 
11.951,38 €
CA (%): 
15 %
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

- Mellorar as condicións de traballo do persoal da compañía, en liña coa responsabilidade social da mesma

- Ofrecer unha seguridade e saúde das persoas que realizan o seu traballo, en condicións ergonómicas axeitadas

- Posibilitar o crecemento da compañía  mediante un espazo de trabllo onde se poida aumentar a súa plantilla

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de un posto de traballo.

Ampliación dos servizos establecidos, permitindo que as persoas realicen o seu traballo de xeito mais cómodo e así contribuir a unha mellora da súa calidade de vida. 

Principais actividades do proxecto: 

Mellora e adecuación dun novo centro produtivo situado en Bouzas, realizando unha reforma do espazo para convertelo nunhas instalacións eficientes, innovadoras e de futuro:

- Innovación organizativa: implantación da certificación IFS de seguridade alimentaria

- Innovación produtiva: mellorar a competitividade de toda a cadea de valor

- Innovación de produto: novas presentacións de produto

- Innovación tecnolóxica: novos equipos que faciliten o traballo, novos soportes de venda e comunicación, sistema de control de indicadores de xestión

- Innovación comercial: venda proactiva, accións de fidelización de clientes

- Innovación formativa: a formación é un aspecto chave na compañía

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros, e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Introducir procesos innovadores na produción, comercialización e distribución de produtos locais do mar

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)