Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sistema de almacenaxe con estantería compacta en instalacións frigoríficas.

O proxecto consiste en diversificar as actividades da empresa instalando  un novo sistema de almacenaxe para os produtos pesqueiros conxelados en salmoira, concretamente en dúas das cámaras frigoríficas, xa que as pezas teñen que ir soltas e non se poden apilar en grandes cantidades, porque os produtos danaríanse. Coas estanterías, aprovéitanse ao máximo as cámaras frigoríficas, xa que van dende o chan ata o teito, mellorando así a organización do mercado dos produtos pesqueiros, a súa conservación e o seguimento da trazabilidade de ditos produtos, incrementando o valor dos mesmos e facendo unha empresa mais competitiva.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Aromar, S.A.
Datos de interese: 
https://www.frioaromar.com/
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
18/08/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/10/2017
Ámbito de aplicación: 

Ribadeo (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
31.176,86 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
25.766,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
11.594,70€
% Subvención: 
45%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
9.855,50€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
1.739,20€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Incrementar o sistema de almacenaxe dos produtos conxelados.
Dotar ás cámaras frigoríficas dun sistema de almacenaxe que permita clasificar e mellorar as condicións dos distintos tipos de produto.
Aproveitar mellor o espazo da cámara de conxelado para a estabulación do produto.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Aumento da capacidade de almacenamento da cámara frigorífica ao aproveitar a máxima altura.
Mellor clasificación do produto ao evitar o amontoamento.
Conxelación de cada peza por separado.

Principais actividades do proxecto: 

Compra estantería compacta para cámara frigorífica.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo 1.1: Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro na Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)