Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IMPLANTACIÓN DUN NOVO PROCESO DE PESAXE, ETIQUETADO, TRAZABILIDADE E ELABORACIÓN

Adquisición e posta en marcha dunha  dosificadora totalmente automatizada con software de xestión integrado.

Datos xerais
Acrónimo: 
PE155A-2023-00019
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados Orol, S.L.
Datos de interese: 
https://pescadosorol.com/
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
PE155A-2023-00019
Convocatoria - ano: 
2023
Data de aprobación: 
15/12/2023
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2023
Data fin de execución: 
20/12/2023
Ámbito de aplicación: 

Burela (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
71.622,56
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
59.192,20
Total axuda pública aprobada (€): 
29.596,10
% Subvención: 
50,0
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
20.717,27
FEMP (%): 
70
CA (€): 
8.878,83
CA (%): 
30
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

CONSEGUIR UNHA EMPRESA MAIS COMPETITIVA

MAIOR PRODUTIVIDADE DOS PRODUCTOS PESQUEIROS ADAPTÁNDOSE AS ESIXENCIAS DOS MERCADOS.

GARANTIR UN MAIOR CONTROL DENTRO DA EMPRESA, , PRECISIÓN NA PESAXE  E CONTROL TOTAL DOS TEMPOS DE PREPARACIÓN E ELABORACIÓN DO PESCADO

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- MAIOR PRECISIÓN NA PESAXE DOS PRODUTOS PESQUEIROS

- MECANIZACIÓN TOTAL DO PROCESO DE ELABORACIÓN E PREPARACIÓN DO PEIXE FRESCO

- MELLORAN DAS CONDICIÓNS LABORAIS DOS TRABALLADORES E MELLORA NOS TEMPOS DE PRODUCCIÓN DA EMPRESA 

-INCREMENTO DO RENDEMENTO ECONÓMICOS DA EMPRESA.

-GARANTIR OS POSTOS DE TRABALLO.

-REDUCCIÓN DOS TEMPOS DE TRABALLO, INCREMENTO DO VOLUME DE NEGOCIO, E MELLORAS NA XESTIÓN DOS PRODUCTOS PESQUEIROS DA EMPRESA

Principais actividades do proxecto: 

 MECANIZACIÓN DO PROCESO DE ELABORACIÓN E PRODUCIÓN DO PEIXE FRESCO, AXILIZANDO TODO O PROCESO DE XESTIÓN E VENDA DO PEIXE, E GARANTINDO A TRAZABILIDADE E MELLORARASE OS TEMPOS DE PRODUCCIÓN.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

OBXECTIVO ESTRATÉXICO 1- O PROXECTO LEVARÁSE A CABO NAS INSTALACIÓN QUE A EMPRESA POSÚE NO PORTO DE BURELA E  CONSISTE NA MECANIZACIÓN DO PROCESO DE ELABORACIÓN E PRODUCIÓN DO PEIXE FRESCO, DENDE O MOMENTO NO QUE ENTRA NAS INSTALACIÓNS QUE A EMPRESA POSÚE NO PORTO DE BURELA ATA QUE SAE DELAS. AXILIZANDO TODO O PROCESO DE XESTIÓN E VENDA DO PEIXE, E GARANTINDO A TRAZABILIDADE. DESTE XEITO MELLORARASE OS TEMPOS DE PRODUCCIÓN, POSTO QUE GRAZAS A MECANIZACIÓN DO PROCESO SE FARÁ UN MENOR ESFORZO FÍSICO DOS TRABALLADORES E POLO TANTO O RITMO DE TRABALLO MANTERÁSE CONSTANTE, ISTO REPERCUTIRÁ POSITIVAMENTE NOS BENEFICIOS DA EMPRESA. TAMÉN SE MELLORARA A TRAZABILIDADE DOS PRODUTOS DEBIDO A INSTALACIÓN DUN POSTO DE PESAXE E ETIQUETADO GRACIAS A ESTE PROXECTO A EMPRESA FARÁSE MÁIS COMPETITIVA NO SECTOR, E CUMPRIRÁ Á PERFECCIÓN COA NORMATIVA SOBRE TRAZABILIDADE E ETIQUETADO, SUPÓN ADEMÁIS UN AVANCE TECNOLÓXICO PARA ESTA EMPRESA E PARA O SECTOR.

Obxectivo específico da EDLP: 

OBXECTICO ESPECÍFICO.- DESENVOLVER UN PRODUCTO PESQUEIRO DE VALOR A TRAVÉS DE MELLORAS PRODUCTIVAS E ORGANIZATIVAS NO SECTOR E NAS ACTIVIDADES MARIÑEIRAS

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)