Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restaurante Mar de Laxe

Mar de Laxe

Creación de restaurante na Rúa Rosalía de Castro, a escasos metros da praia de Laxe, con cociña á vista do cliente, baseada nos produtos do mar, accesible para persoas con diversidade funcional. Compromiso creación de 4 empregos a tempo completo, mínimo 1 de familia mariñeira. Capacidade de 153 prazas distribuidas: 98 en  restaurante, 38 na zona desgustación e cafetería e 17 na zona de terraza.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Vázquez Roel, S.L
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Sociedade Limitada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
14/07/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
6
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/10/2017
Ámbito de aplicación: 

Laxe

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
691.187,26
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
649.300,45
Total axuda pública aprobada (€): 
200.000,00 *Límite en aplicación de minimis
% Subvención: 
47%*
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
170.000,00
FEMP (%): 
85
CA (€): 
30.000,00
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
4
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Posta en marcha dun establecemento de hostalería, que aspira a converterse nunha peza clave na promoción dos produtos pesqueiros e marisqueiros da comarca e de fomentar os valores nutricionais da dieta atlántica durante as catro estacións.  “Mar de Laxe” establecerá sinerxias de colaboración que contribuirán á revitalización dos sectores pesqueiro e marisqueiro.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de Restaurante con capacidade para 153 persoas.

Creación 4 empregos a xornada completa todo o ano, 3 con contratación indefinida.

Diversificación dos ingresos e actividade económica da empresa, eminentemente orientada á industria da alimentación

Principais actividades do proxecto: 

1- O Restaurante Mar de Laxe reunirá as características propias do concepto mariñeiro, incluíndo menús históricos recuperados fielmente de receitas antigas, mantendo un compromiso coa produción diaria do porto local.

Ese concepto mariñeiro reforzarase en todos os aspectos: na decoración do establecemento, na vestimenta do persoal ou mesmo na introdución de actuacións de música mariñeira como parte do menú das fines de semana.

2.- Situado a escasos metros do porto e da lonxa da localidade, realizaranse diversas visitas guiadas cos clientes a ambas instalacións co propósito de que coñezan de preto e de primeira man a orixe, compra e traslado da materia prima ata os fogóns onde se cociña para eles/as. Deste xeito, os clientes converteranse en testemuñas directas dun proceso que habitualmente non teñen a ocasión de presenciar ademais de vivir unha experiencia novidosa, divertida e diferente. Do que se trata é de crear oportunidades que axuden a diversificar a actividade do sector pesqueiro e marisqueiro, promovendo, por exemplo, que os clientes teñan a oportunidade de vivir a experiencia do mar ou de participar en obradoiros que abranguen dende a limpeza do peixe ata a experiencias de alta cociña.

3.- Espazo libre de barreiras arquitectónicas, inclusivo e integrador coas persoas con diversidade funcional . Un lugar onde todos e todas teñan cabida en igualdade e condicións.

Os accesos e percorridos interiores e exteriores serán accesibles, aseos e mobiliario adaptados, carta-menú en braille, acústica axeitada, simboloxía externa e interna accesible e persoal con formación específica na atención a clientes con capacidades (e necesidades) diferentes.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

2. Competitividade Sostible das actividades relacionadas co Mar

Obxectivo específico da EDLP: 

2.2. Compatibilización do aproveitamento dos elementos medioambientais e patrimoniais para a diversificación

 
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)