
Este proxecto consta da compra dun novo forno para a elaboración de novos produtos tales como empanadas con produtos do mar e da Reserva dá Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.
Estes produtos distribúense á hostalería e os hoteis da zona para potenciar a gastronomía local mediante un turismo sostible.
Tamén se creará unha páxina web para realzar e dar a coñecer todos estes produtos ao público en xeral, proporcionando a opción da venda online dos mesmos.
Sexo promotor:
Muller
Home
Home
Idade promotor:
< 40 anos
> 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación:
Sí
Non
Non
Diversificación da actividade pesqueira:
Si
Non
Non
Emprego creado (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego creado (ETC):
12.6
Emprego mantido (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego mantido (ETC):
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron:
-
Principais obxectivos do proxecto:
O principal obxectivo é mellorar os servizos prestados cunha maior gama de produtos. Incrementando o uso de produtos do mar e da reserva da biosfera, aumentando a produtividade á hora de elaboralos.
Distribuír a locais turísticos da zona, novos produtos relacionados co mar e a reserva da biosfera, para incentivar un turismo gastronómico de calidade que realce o desenvolvemento local, creando tamén emprego.
Promocionar un produto de calidade con produtos locais de pesca fresca e de proximidade. Dar unha nova variedade de produtos relacionados co mar.
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto:
Os resultados previstos son os seguintes:
- Mellor distribución dos produtos na provincia, grazas mellóraa produtividade creada.
- Mellorar as condicións laborais dos traballadores, grazas ao sistema de cocción deste tipo de forno.
- Maior calidade dos produtos obtidos, permitindo que as materias primas do mar e da terra conserven as súas propiedades.
- Maior variedade, prover aos establecementos de hostalería de produtos artesáns vinculados co mar e a pesca de proximidade.
- Creación de emprego.
Principais actividades do proxecto:
As principais actividades do proxecto son as seguintes:
- No obradoiro situado en Bergondo, o que se vai a realizar é a compra dun forno, para a elaboración de novos produtos, tales como empanadas con produtos do mar e da Reserva dá Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.
- Estes produtos distribuiranse á hostalería e hoteis para potenciar a gastronomía local, mediante o turismo sostible.
- Tamén creamos unha páxina web para realzar todos estes produtos, á venda online dos mesmos.
Obxectivo estratéxico da EDLP:
Objetico estratéxico 2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul dos sectores marítimos no sentido amplo, favorecendo á formación, a innovación e o fomento de emprego.
Obxectivo específico da EDLP:
Prioridades e obxectivos da EDLP ás que responde Objetico estratéxico 2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul dos sectores marítimos no sentido amplo, favorecendo á formación, a innovación e o fomento de emprego.
Obxectivo específico 2.1.: Identificación ao final do proxecto, ao Golfo Ártabro como un destino turístico de referencia a nivel ambiental, paisaxístico e mariñeiro, dentro do xeodestino Rías Altas.
Liña de actuación 2.1.1.: Trátase de promover proxectos que garantan a posta en marcha dun turismo sostible, vinculado á Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo, e que teña en conta ao mar, as súas actividades e recursos como un reclamo para favorecer ou minguo.
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático:
Si
Non
Non
Igualdade de xénero:
Si
Non
Non
Discriminación:
Si
Non
Non
Favorecer a inclusión social:
Si
Non
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020:
Si
Non
Non
Contribución:
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)