Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casa Carmelita Marinera

Laura Bárcenas con experiencia profesional en panadería e pastelería, bizneta do fundador de "Casa Carmelita" no ano 1956, tenda de ultramarinos e bar no lugar de Barracido, Concello de Ares, pon en marcha un novo local, restaurando o baixo da antiga casa na que se iniciu este negocio familiar dándolle un novo enfoque. Neste novo establecemento potenciará aqueles produtos que elabora e que teñen como principal ingrediente os produtos do mar. Poñerá en valor produtos estrela, como empanadas de bacallau, berberechos, zamburiñas, mexillóns, bonito, etc..., tamén elaborará pizza mariñeira, e brazo de xitano de marisco doce e salado. 

Con esta iniciativa non soamente se pretende poñer en valor a calidade dos produtos do mar do territorio, senon tamén poñer en valor a zona rural de Ares, zona de importante belleza paisaxística, con vistas sobre a Ría de Ares, sendo un atractivo referente para este negocio, e contribuíndo á creación de novos negocios que permitan o crecemento económico deste territorio.

Por parte de la beneficiaria desta axuda, existe un afán especial en poñer en valor o traballo da muller e darlle o peso que lle corresponde no sector laboral, para elo contribuirá a través desta iniciativa, contratando unha muller a tempo completo para traballar no seu establecemento.

Neste novo establecemento darase unha imaxe de ambiente mariñeiro, na que se respire a esencia do mar, utilizando para elo unha decoración na que os protagonistas sexan as artes de pesca, os obxectos relacionados co mar, cadros con motivos mariñeiros....etc.

Datos xerais
Acrónimo: 
Casa Carmelita
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Laura Bárcenas Pérez
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Autónoma
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas a proxectos ao amparo de estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2018
Data de aprobación: 
19/07/2018
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Concello de Ares

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
136.091,12€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
112.472,00€
Total axuda pública aprobada (€): 
56.236,00€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
47.800,60€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
8.435,40€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Posta en valor dos produtos elaborados, sendo o principal ingrediente os produtos do mar, tanto frescos como en conserva. Para elo ponse en marcha un novo local para a súa elaboración e comercialización.

Este proxecto é levado a cabo por unha muller nova, creando un novo posto de traballo con outra muller, facilitando a conciliación da vida laboral coa vida familiar.

A actividade deste novo obrador non soamente vai a ir dirixida aos consumidores da zona, senón que se pretende chegar aos potenciais turistas que visitan durante o ano este territorio. Preténdese colaborar tamén noutras iniciativas promovidas tanto por instituticións públicas como entidades privadas, así como empresas de hostalería e restauración da zona, contribuíndo a que exista neste territorio unha oferta conxunta de cara a potenciar o turismo en calquera época do ano, contribuíndo á desestacionalización do turismo.

Posta en valor de produtos do mar e creación de novos postos de traballo no territorio, principalmente de mulleres.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- Creación de novos postos de traballo.

- Incremento da comercialización dos produtos do mar.

- Atracción do turismo gastrónomico no territorio.

- Colaboración con establecementos hostaleiros e turísticos da zona, favorecendo o intercambio de experiencias e boas prácticas con zonas de excelencia turística.

 

Principais actividades do proxecto: 

- Rehabilitación baixo para a posta en marcha do obrador.

- Compra de maquinaria: batidora industrial, cociña e forno

- Compra de equipamento diverso: mesa de traballo, armario conxelación, armario refrixeración e carro bandexeiro, estanteria mural con estante intermedio e portas.

- Gastos de elaboración de proxecto e dirección de obra.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.

Obxectivo específico da EDLP: 

Impulsar o turismo mariñeiro e relacionado co mar para convertelo nun novo motor económico de primeira magnitude no territorio.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)