Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casa Carmelita Marinera Fase 2

Laura Bárcenas con experiencia profesional en panadería e pastelería, bizneta do fundador de "Casa Carmelita" no ano 1956, tenda de ultramarinos e bar no lugar de Barracido, Concello de Ares, puxo en marcha coa axuda do Programa FEMP 2014-2020 na convocatoria 2018 un novo local, restaurando o baixo da antiga casa na que se iniciu este negocio familiar dándolle un novo enfoque. Neste novo establecemento potencia aqueles produtos que elabora e que teñen como principal ingrediente os produtos do mar. Pon en valor produtos estrela, como empanadas de bacallau, berberechos, zamburiñas, mexillóns, bonito, etc..., tamén elaborará pizza mariñeira, e brazo de xitano de marisco doce e salado. 

Nesta segunda fase dota ao "Obrador de Laura" de nova maquinaria que permite mellorar os procesos de fabricación de produtos, así como aumentar o ritmo de fabricación e poder asumir a crecente demanda, así como de creación de emprego neste ámbito territorial.

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Laura Bárcenas Pérez
Datos de interese: 
https://www.facebook.com/El-Obrador-de-Laura-2043938802571936/
Perfil empresarial: 
Autónoma
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 3 de agosto de 2021 das bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
24/11/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
30/12/2021
Ámbito de aplicación: 

Ares

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
62.172,22€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
51.382,00€
Total axuda pública aprobada (€): 
25.691,00€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
21.837,35€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
3.853,65€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
4
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Posta en valor dos produtos elaborados, sendo o principal ingrediente os produtos do mar, tanto frescos como en conserva. Para elo ponse en marcha un novo local para a súa elaboración e comercialización.

Este proxecto é levado a cabo por unha muller nova, creando un novo posto de traballo, facilitando a conciliación da vida laboral coa vida familiar.

A actividade deste novo obrador non soamente vai a ir dirixida aos consumidores da zona, senón que se pretende chegar aos potenciais turistas que visitan durante o ano este territorio. Preténdese colaborar tamén noutras iniciativas promovidas tanto por instituticións públicas como entidades privadas, así como empresas de hostalería e restauración da zona, contribuíndo a que exista neste territorio unha oferta conxunta de cara a potenciar o turismo en calquera época do ano, contribuíndo á desestacionalización do turismo.

Posta en valor de produtos do mar e creación de novos postos de traballo no territorio, principalmente de mulleres.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- Creación de novos postos de traballo.

- Incremento da comercialización dos produtos do mar.

- Atracción do turismo gastrónomico no territorio.

- Colaboración con establecementos hostaleiros e turísticos da zona, favorecendo o intercambio de experiencias e boas prácticas con zonas de excelencia turística.

Principais actividades do proxecto: 

- Traballos electricos para a instalación de dúas cámaras frigoríficas. Adecuación da instalación de gas.

- Cámara de conxelación e conxelados; campana extractora mural; sarten basculante de gas; abatidor de temperatura e carro bandexeiro.

- Temperadora continuo selmi one; máquina cookmatic; placa cookmatic eclair gran 37 e  placa cookmatic cucharilla N19

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea subministro dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)