Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CREACIÓN E POSTA EN MARCHA DO LABORATORIO DE I+D+I DE SALAZÓN, AFUMADOS,ESCABECHADOS DE PESCADOS E MARISCOS DAS RIAS GALEGAS

Co Proxecto porase en actividade un centro de elaboración e investigación de novas preparación con técnicas tradicionais de conservación de peixe – salazón, afumado e escabechado – aplicados a especies de peixese e mariscos procedentes do sector Pesqueiro local.

Datos xerais
Acrónimo: 
PE155A_2023-00139
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
SALMOIRA SL
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 14 de setembro de 2023 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) n
Convocatoria - ano: 
2023
Data de aprobación: 
18/12/2023
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2023-2024
Data fin de execución: 
31/10/2024
Ámbito de aplicación: 

Pontevedra

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
53.348,90€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
33.790,00€
Total axuda pública aprobada (€): 
16.895,00€
% Subvención: 
-
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
11.826,50€
FEMP (%): 
70%
CA (€): 
5.068,50€
CA (%): 
30%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

PRINCIPAL: Consecución de Produto Mínimo Viable e unidades de venda.

ESPECÍFICOS:

  • Acadar as catro liñas de negocio anteriormente descritas.
  • Converter a salazón, os afumados e os escabechados nun referente gastronómico.
  • Rendibilizar o laboratorio para funcione para que unha vez feitas a investigacións que nos den como resultado o noso PMV, continúe sendo un referente de investigación en alimentación do sector pesqueiro.
  • Conseguir que o espazo sexa un referente do turismo gastronómico en Galicia.
  • Achegar a identidade gastronómica de Galicia a outros países e facer gastrodiplomacia
 
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Posta en marcha do obrador artesanal de elaboración de transformados do produto Pesqueiro.
  • REalizar as primeiras vendas no primeiro trimestre do ano 2024.
  • Ter desenvolvido un programa propio de investigación por especies estacionais.
Principais actividades do proxecto: 
  • Elaboración do proxecto de reforma de baixo por parte dun arquitecto técnico co obxectivo de acadar licencia de obra e licencia de apertura para actividade.
  • Realización da obra para a reforma.
  • Solicitude do Rexistro Sanitario como elaboradores.
  • Dotación de maquinaria para o desenvolvemento das investigacións para a consecución dos distintos PMV.
  • Apertura de obrador/laboratorio I+D+i en alimentación
  • Creación de espazo de traballo para desenvolver toda a estratexia de Turismo de Sal.
  • Creación de espazo para as experiencias gastronómicas e catas baseadas nestes produtos.
  • Humanización da contorna da Cofraría e recuperación dun barrio cunha importante historia gastronómica
Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumento do valor, creación de emprego, valoración e fomento da participación das mulleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de producción e suministro dos produtos da pesca e da acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa incorporación á cultura alimentaria do territorio

Obxectivo específico da EDLP: 

Promoción de la innovación en presentaciones y derivados

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)