Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diversificación de actividade mediante procesado dun novo produto do mar: cangrexo

O proxecto consiste na DIVERSIFICACIÓN DE ACTIVIDADE mediante a creación dun centro de PROCESADO DOS PRODUCTOS DO MAR, crustáceos, moluscos e peixes, facendo especial mención ao CANGREXO REAL. Estes productos serán elaborados e ofertados ao consumidor en formas moi variadas e que serán atractivas ao paladar: PATÉS, CROQUETAS, SEMICONSERVA, HAMBURGUESAS, LASAÑA, ETC.

 
Datos xerais
Acrónimo: 
Centro de procesamento A Centoleira
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
A CENTOLEIRA S. L. U.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Sociedade limitada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
09/08/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
14
Anualidades: 
2017 - 2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Concello de Bueu

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
515.401,76
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
416.232,86
Total axuda pública aprobada (€): 
187.304,79 €
% Subvención: 
45 %
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
159.209,07
FEMP (%): 
85 %
CA (€): 
28.095,72
CA (%): 
15 %
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
4,5
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Creación dunha planta de transformación e procesado para a elaboración de patés, semiconservas de moluscos e peixes, en especial o cangrexo real.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1.- Promover o aproveitamento dos recursos do territorio reforzando a asociación da herdanza do mar coas oportunidades para o turismo, a dinamización da actividade económica, e a cohesión social e territorial.

2.- Promover o crecemento económico da Ría de Pontevedra a partir da intensificación dos esforzos na promoción dos productos.

Principais actividades do proxecto: 

O proxecto consiste na DIVERSIFICACIÓN DE ACTIVIDADE mediante a creación dun centro de PROCESADO DOS PRODUCTOS DO MAR, crustáceos, moluscos e peixes, facendo especial mención ao CANGREXO REAL. Estes productos serán elaborados e ofertados ao consumidor en formas moi variadas e que serán atractivas ao paladar: PATÉS, CROQUETAS, SEMICONSERVA, HAMBURGUESAS, LASAÑA, ETC.

 

A actividade que compón o proxecto e o TRATAMENTO DE MOLUSCOS E PEIXES.

 

A necesidade de conseguir os obxectivos é garantir o funcionamento futuro da empresa, contribuíndo a mellorar a competitividade e produtividade do sector de transformación dos recursos naturais de Galicia e, a diversificación da oferta de produto final ao consumidor final.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumentar o valor, a creación de emprego, a atracción da mocidade e promoción da innovación e do coñecemento en todas as fases da cadea de subministro dos produtos da pesca e da acuicultura.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1.1. Revalorización dos produtos do mar, trazabilidade, diversificación da oferta e melloras na comercialización e na promoción.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)