O proxecto vai consistir na dotación de elementos imprescindibles para levar a cabo as accións previstas de promoción, difusión e formación en produtos do sector marítimo-pesqueiro e en técnicas de preparación e conservación dos mesmos.
Ademais, realizaranse xornadas formativas para a hostalería coas seguintes temáticas:
- Posta en valor de mariscos das nosas Rías pouco coñecidos, como: Ameixón, Moelo, Peneira, Berbiricho Rabioso…
- Escabeches e mariñados. Distintos escabeches para distintas especies das nosas rías.
- As ostras. Diferencias entre unhas e outras, por variedade (planas e rizadas) e por zonas de extracción e cultivo. Ostra de Tambo.
- Diferencias entre as ameixas das nosas rías. Babosa, Rubia, Fina, Japónica, Cornicha, Coquina…. Como diferencialas, propiedades e virtudes de cada unha delas.
- O despece dun Túnido. Como facer o ronqueo dun atún, separar as distintas partes e para que utilizar cada unha delas.
- Diferenciar e como cociñar especies que nos levan normalmente á confusión. (Navalla e Longueirón; Zamburiña e Volandeira …)
- Métodos de Cocción para o polbo. A cociña ao vacío.
- Posta en valor de peixes das nosas rías pouco valorados ou esquecidos (os descartes) como: Zacapa, serranos…
- Limpeza ou cociñado dun dos nosos míticos. A Lamprea.
- Os afumados. En frío e en quente. De peixes e mariscos
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxecto xeral do proxecto consiste na creación dun espazo dirixido a emprendedores que teñan relación coas industrias alimentarias relacionadas co mar, ao tempo que se crea un aula de showcooking apta para a presentación e difusión dos produtos do mar autóctonos e a aprendizaxe.
Preténdese ademais:
- Cooperación entre os axentes do territorio e fomento do emprendemento no sector.
- Difusión e promoción de produtos autóctono e da pesca, novas técnicas de cociña e recuperación de técnicas tradicionais. Fomento da cultura mariñeira.
- Xeneración de novos postos de traballo no sector e recuperación de actividades tradicionais orientadas á venda de produtos marítimos.
Dotar á instalación daqueles elementos que permitan executar as accións de promoción, difusión e formación previstas
O proxecto vai consistir na dotación de elementos imprescindibles para levar a cabo as accións previstas de promoción, difusión e formación en produtos do sector marítimo-pesqueiro e en técnicas de preparación e conservación dos mesmos
5. Fomentar a cooperación e a capacidade dos axentes do territorio para contribuír ao desenvolvemento local
5.1. Promover o intercambio do coñecemento baseado na experiencia con outros territorios entre axentes públicos e privados de todos os sectores participantes no GALP.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)