
A empresa promotora, ubicada no Porto de Marín, traballa principalmente percebe, pero tamén comercializa outros crustáceos como centola, nécora ou bogavante, e algún peixe de costa. Todos estes produtos se compran diariamente nas lonxas das Rías Baixas, donde un gran porcentaxe se compran nas lonxas de Bueu e Marín, que posteriormente se trasladan ó almacén, en Marín, para a súa clasificación, venta, envasado, etiquetado e distribución.
É importante destacar que Mariscos Comesaña foi das primeiras (se non a primeria) empresas distribuidoras que obteu o selo de garantía PescadeRias, que se xestiona pola Xunta de Galicia, polo que a gran parte dos productos que comercializa contan con este selo. Éste garantiza que os produtos son capturados mediante artes de pesca artesanais, que o seu orixe provén das rías de Galicia e que dende a súa captura non transcurriron máis de 24 horas.
O obxetivo xeral deste proxecto é o aumento da comercialización de produtos da pesca costeira artesanal, mediante a mellora das instalacións e modernización do sistema de xestión.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxetivo xeral deste proxecto é o aumento na comercialización de produtos da pesca costeira artesanal, mediante a mellora das instalacións e modernización do sistema de xestión, que permitan unha optimización nos fluxos de traballo e así aumentar a competitividade da empresa.
A empresa traballa principalmente percebe e outros crustáceos como centola, bogavante e nécora. Ademáis da reciente introducción de especies menos coñecidas, pero con un forte potencial na gastronomía do noso pais, como por exemplo anémona e peneira. Todos estes produtos se compran diariamente nas lonxas das Rías Baixas, donde un gran porcentaxe se obteñen nas lonxas de Bueu e Marín.
Por tanto, a inversión neste proxecto favorecerá o incremento do crecemento económico e, por tanto, dunha maneira indirecta a creación de empleo e a mobilidade laboral nas comunidades dependentes da pesca costeira artesanal.
Coa implementación deste proxecto contamos con aumentar a facturación anual ó longo dos próximos 3 anos.
Facendo unha previsión bastante conservadora, cóntase con incrementar aproximadamente un 10% a facturación total cada ano, durante os próximos 3 anos.
Polo que o método de medición, será a facturación anual total para comprobar que o prexecto estase executando como se debería.
1. Adecuación das instalacións para por en marcha unha pequena cabina de venta na zona de embalado para mellorar a organización e a comunicación do equipo de traballo, a así mellorar tamén a atención ós clientes.
2. Modernización do sistema de xestión, que conta coa sustitución das básculas e certos equipos informáticos, para optimizar os fluxos de traballo e reducir os tempos dedicados á administración diaria.
3. Adquisición dunha furgoneta isotermo con frío autónomo para o correcto traslado deste tipo de mercancía na recollida nas diferentes lonxas e o seu reparto. E, ó mesmo tempo, facernos cunha furgoneta que medioambientamente axude a reducir as emisión de carbono.
1. Aumentar o valor, a creación de emprego, a atracción da mocidade e promoción da innovación e do coñecemento en todas as fases da cadea de subministro dos produtos da pesca e da acuicultura.
1.1.1. Revalorización dos produtos do mar, trazabilidade, diversificación da oferta e melloras na comercialización e na promoción.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)