A lonxa de Cangas, administrada pola Confraría de pescadores, pretende dar un valor engadido aos produtos pesqueiros mediante o incremento de participantes no proceso de compra e outra serie de medidas atractivas e beneficiosas para as empresas.
Sexo promotor:
Muller
Home
Home
Idade promotor:
< 40 anos
> 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación:
Sí
Non
Non
Diversificación da actividade pesqueira:
Si
Non
Non
Emprego creado (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego creado (ETC):
-
Emprego mantido (ETC):
Si
Non
Non
Nº emprego mantido (ETC):
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron:
-
Principais obxectivos do proxecto:
- Ofrecer moluscos bivalvos procedentes de zona A, equinodermos, gasterópodos, etc.
- Ofrecer á hostalaría local os produtos da zona de expedición, aforrando tempo e custes.
- Acadar unha importante cota de mercado con consumidores finais
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto:
- Incremento na participación de clientes nas distintas subhastas
- Incremento da suba de prezos dos produtos
- Acondicionamiento do local para ser centro de expedición
- Mellora da imaxe do produto pesqueiro-marisqueiro
Principais actividades do proxecto:
- Incremento da diversificación de venta de produtos pesqueiros e marisqueiros mediante a creación dun centro de expedición
- Aumento da oferta de produto mediante un acordo coa Confraría de pescadores “San Martín” de Moaña
- Incremento do número de clientes participantes na subhasta:
- - Potenciando a participación telemática de clientes en remoto
- - Centralizando a oferta de produto nas instalacións da lonxa
- - Ofertando ás empresas a entrega a domicilio dos produtos adquiridos, sen custo adicional
- - Suscribindo un convenio coa Asociación de Restauradores de Cangas, co obxecto de implicar nesta campaña ao comercio local
- - Actividades de promoción: edición dun vídeo e dípticos publicitarios
Obxectivo estratéxico da EDLP:
Mellora na competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da xuventude, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de suministro dos produtos pesqueiros, e garantizar unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
Obxectivo específico da EDLP:
Introducir procesos innovadores na produción, comercialización e distribución de produtos locais do mar
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático:
Si
Non
Non
Igualdade de xénero:
Si
Non
Non
Discriminación:
Si
Non
Non
Favorecer a inclusión social:
Si
Non
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020:
Si
Non
Non
Contribución:
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)