Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NOVA LIÑA DE FABRICACIÓN PARA A SARDIÑA BAIXO NOVA MARCA COMERCIAL

PROVISIÓN PRODUCTOS PESQUEROS S.L.U. promove o presente proxecto para a implantación dunha NOVA LIÑA DE TRANSFORMACIÓN E COMERCIALIZACIÓN DA SARDIÑA PROCEDENTE DA FLOTA PESQUEIRA GALEGA que contribuirá a engadir valor a este peixe azul procedente principalmente da lonxa de Portosin  coa finalidade de elaborar conservas e semiconservas baixo  una nova marca comercial. Introducindo  novas tecnoloxías que aporten valor engadido e realicen un uso eficiente dos recursos mediante avanzados equipos de procesado de alto rendemento e eficiencia enerxética. Os novos produtos a elaborar preténdense comercializar a nivel internacional (EEUU e Canadá) e a nivel nacional e irán dirixidos ao consumidor final.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Provisión Productos Pesqueros, SL
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa xurídica
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 14 de setembro de 2023 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) n
Convocatoria - ano: 
2023
Data de aprobación: 
24/12/2023
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2023-2024
Data fin de execución: 
31/10/2023
Ámbito de aplicación: 

Concello de Outes

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
134.242,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
122.237,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
61.118,50 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
42.782,95 €
FEMP (%): 
70
CA (€): 
18.335,55 €
CA (%): 
30
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

a.Diversificar a produción da entidade promotora, orientada ata o de agora o mercado delicatessen  hacia o mercado das grandes superficies e restauración.

b.Internacionalizar a comercialización orientando a venda hacia EU e Canadá   

c. Mellora da capacidade, competitividade e economía da empresa.

d. Creación de emprego dentro do sector da elaboración de produtos do mar.

e. Mellorar a competitividade e viabilidade da flota pesqueira galega dedicada á captura da sardiña, entre elas, as embarcacións artesanais "ao xeito",  pois se fomentará a elaboración e comercialización das súas capturas.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

.- Implantar unha nova liña de produción na súa nave industrial para a elaboración de conservas de sardiña enteira en lata de tamaño mediano   e semiconservas de sardiña en filetes en bandexas e barquetas termoseladas.

2.- Posicionar esta nova liña de produción nas grandes superficies e restauración e intentar o mesmo tempo a súa comercialización en USA e Canada

3.- Creación dun posto de traballo (1 ETC muller).

Principais actividades do proxecto: 

1º.- Adquisición do equipamento necesario para a produción :PECHADORA DE LATAS ,

TERMOSELADORA AUTOMÁTICA, AUTOCLAVE ELÉCTRICO. TRANSPALETA ELÉCTRICA.

2º.- Formación para a   CERTIFICACIÓN FDA coa finalidade de entrar no mercado de USA e Canadá.

3º.- Deseño de imaxe e marca comercial  para as novas conservas de sardiña.

4º.- Participación en FEIRAS e CONGRESOS.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo Estratéxico 1. Aumento do valor, creación de emprego, valoración e fomento da participación das mulleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministración dos produtos da pesca e da acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa  incorporación á cultura alimentaria do territorio

Obxectivo específico da EDLP: 

1.2.. Creación de valor engadido a través de novos emprendementos na transformación, distribución e comercialización de produtos do mar.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)