Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oficina de atención ó peregrino e restaurantes de desgustación Costa da Morte

Transformación dun pequeno bar sito no lugar de Logroso-Dumbría nun centro de información ó peregrino a toda a Costa da Morte e contratá ademias cunha central de reservas, para aos visitantes nos diferentes aloxamentos da Costa da Morte. Ademais realizará servizo transfer para diferentes rutas guidas e acomplementará o súa actividade cun restaurante de dous garfos onde se poderán degustar os produtos da zona.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Domingo Caamaño Maceiras
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa Física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas para os grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
12/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
19
Anualidades: 
2019-2020
Data fin de execución: 
31/10/2020
Ámbito de aplicación: 

Dumbría-Carnota

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
265.684,29 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
211.189,49 €
Total axuda pública aprobada (€): 
105.594,75 €
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
89.755,54 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
15.839,21 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1) Servir de punto de información da oferta de experiencias, atractivos, produtos e servizos asociados ó Camiño Santiago-Fisterra e Muxía, así como do patrimonio natural, histórico e cultural asociado ó mesmo.

2) Contribuír ó crecemento económico na zona a través da mellora da competitividade do destino.

3) Crear un modelo de negocio diferenciado na zona, que sirva de escaparate de riqueza gastronómica presente no camiño a Fisterra e Muxía, adecuándoo ao público obxectivo.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1) Xeración dun fluxo turístico na zona, e polo tanto, de actividade económica enfocada a peregrinos e turistas como público obxectivo.

2) Promoción e posta en valor dos produtos e o patrimonio enogastronómico do camiño a Fisterra e Muxía, e da Costa da Morte.

3) Promoción da oferta de actividades, experiencias, produtos ou servizos de entidades públicas e privadas que teñan actividade vencellada ao Camiño ou que se atopen nas poboacións polas que dicurre.

Principais actividades do proxecto: 

1) Restaurante degustacíón

2) Café-bar peregrino

3) Punto de atención e información

4) Centro de reservas

5) Tenda

6) Servizo de Transfer.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo Estratéxico 2: Diverficación Económica

Obxectivo específico da EDLP: 

2.3: Crecemento económico  e do emprego a trávés da mellora da competitividade no destino.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)