Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revalorización de produtos pesqueiros mediante servizos de catering

 

A actividade é innovadora e inexistente no territorio onde se van iniciar novos programas de servizo de cátering para dar abastecemento de maneira inicial aos comedores escolares e intentar ampliar no futuro a oferta a outros ámbitos tales como festexos públicos e privados, residencias colectivas, centros de día, campamentos de verán...

A cociña que promove a empresa promotora  local está elaborada con produtos pesqueiros locais para que o público poida valorar a introdución nas súas dietas de produtos de mar de proximidade, con prioridade dos produtos de PESCA DE RÍAS.

Datos xerais
Acrónimo: 
EL CATERING DE PRODUCTOS DEL MAR
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Carmen Prieto Domínguez
Datos de interese: 
Rúa Gandariña 4, Bolordelos 36980 O Grove - Pontevedra
Perfil empresarial: 
Empresaria individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
09/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Nacional

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
25.608,06 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
21.248,73 €
Total axuda pública aprobada (€): 
10.624,37 €
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
9.030,71 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
1.593,66 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

- Creación de novos postos de traballo directos e indirectos.

- Comercialización dunha oferta gastronómica nova con produtos procedentes principalmente de descartes.

- Crear novas sinerxías no sector.

- Fomento do consumo de proximidade e redución da pegada de carbono

- Proxecto con vocación didáctica medioambiental na que prima a coñecer os mercados próximos e a realidade do sector.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- Grao de coñecemento dos productos pesqueiros de calidade.

- Accións de divulgación e posta en valor do producto pesqueiro.

- Novos aproveitamentos das especies de ría.

- Novos empregos xerados de muller en risco.

_ Novos produtos derivados de aproveitamento dos descartes de pesca.

- Novas accións formativas.

 

Principais actividades do proxecto: 

- Acondicionamento dun local con cociña industrial para destinalo entre outros a cociña para levar e elaboración dos produtos de pesca local que adquiren nos mercados próximos.

- Ampliar o negocio cunha nova liña de mercado: un servizo de catering para comedores escolares e servicio domiciliario dos produtos elaborados dentro desta cociña industrial que se centrará na preparación de peixes e mariscos procedentes de descartes de pesca de baixura sostible, así como a compra directa ao sector primario da zona nas lonchas locais e nos establecementos PESCA DE RÍAS.

- Adquisición de contedores isotermicos estancos de polipropileno expandido para o traslado dos produtos elaborados na cociña que sexan trasladados na furgoneta ata o punto de consumo.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

OBXECTIVO ESTRATÉXICO 2: Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo específico 2.1: Conseguir novas utilidades dos recursos e os residuos pesqueiros.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)