
A actividade é innovadora e inexistente no territorio onde se van iniciar novos programas de servizo de cátering para dar abastecemento de maneira inicial aos comedores escolares e intentar ampliar no futuro a oferta a outros ámbitos tales como festexos públicos e privados, residencias colectivas, centros de día, campamentos de verán...
A cociña que promove a empresa promotora local está elaborada con produtos pesqueiros locais para que o público poida valorar a introdución nas súas dietas de produtos de mar de proximidade, con prioridade dos produtos de PESCA DE RÍAS.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
- Creación de novos postos de traballo directos e indirectos.
- Comercialización dunha oferta gastronómica nova con produtos procedentes principalmente de descartes.
- Crear novas sinerxías no sector.
- Fomento do consumo de proximidade e redución da pegada de carbono
- Proxecto con vocación didáctica medioambiental na que prima a coñecer os mercados próximos e a realidade do sector.
- Grao de coñecemento dos productos pesqueiros de calidade.
- Accións de divulgación e posta en valor do producto pesqueiro.
- Novos aproveitamentos das especies de ría.
- Novos empregos xerados de muller en risco.
_ Novos produtos derivados de aproveitamento dos descartes de pesca.
- Novas accións formativas.
- Acondicionamento dun local con cociña industrial para destinalo entre outros a cociña para levar e elaboración dos produtos de pesca local que adquiren nos mercados próximos.
- Ampliar o negocio cunha nova liña de mercado: un servizo de catering para comedores escolares e servicio domiciliario dos produtos elaborados dentro desta cociña industrial que se centrará na preparación de peixes e mariscos procedentes de descartes de pesca de baixura sostible, así como a compra directa ao sector primario da zona nas lonchas locais e nos establecementos PESCA DE RÍAS.
- Adquisición de contedores isotermicos estancos de polipropileno expandido para o traslado dos produtos elaborados na cociña que sexan trasladados na furgoneta ata o punto de consumo.
OBXECTIVO ESTRATÉXICO 2: Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.
Obxectivo específico 2.1: Conseguir novas utilidades dos recursos e os residuos pesqueiros.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)