Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polbo das Illas

Acondicionamento dunha nave para a transformación de produtos pesqueiros da flota artesanal (maioritariamente polbo), para comercialización a hostalaría, distribución e consumidor final. Tamén servizo de conxelación adquirido por terceiros. 

Datos xerais
Acrónimo: 
Polbo das Illas
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Susións e Hijos,S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018, pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas para os grupos de acción local do sector pesqueiro par
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
01/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Cangas

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
273.601,79 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
222.181,14 €
Total axuda pública aprobada (€): 
111.090,59 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
94.427 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
16.663,59
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Valorización de produtos do mar das Rías Baixas, procedentes da pesca artesanal galega, con especial atención ao polbo, creando un innovador proceso na comercialización

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Creación dunha nova empresa en Cangas
  • Creación de dous postos de traballo
  • Innovación na cadea de suministro de produtos pesqueiros creando un servizo deseñado para a hostalaría que aposta polo produto local
  • Posta no mercado dun novo servizo para conxelación de polbo para HORECA por encargo.
Principais actividades do proxecto: 
  • Obras de acondicionamento da nave
  • Instalación de software de trazabilidade que cumpra coa normativa en trazabilidade de produtos pesqueiros
  • Posta en marcha de web de comercio electrónico para venta de polbo e outros produtos
  • Deseño de imaxe corporativa e rexistro de esta
  • Implantación dun sistema de Análise de perigos e puntos de control críticos (APPCC)
Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través de aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación sostible, promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Introducir procesos innovadores na produción, comercialización e distribución de produtos locais do mar.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)