Creación dun laboratorio de análises de toxinas xenético para garantir a trazabilidade do berberecho galego e das augas, nunha edificación propiedade da Confraría de Noia.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Creación dun laboratorio de análises físico-químico, micro-biolóxico de augas, e trazabilidade xenética, complemento da marca de calidade para garantir a salubridade do produto extraído no marco do plan de xestión e/ou explotación do que é titular e que xestiona en réxime de exclusividade a Confraría de Pescadores de Noia, así como de quen o solicite.
1) Garantir a salubridade do produto antes da recolección da primeira venda e no punto de venda que a Confraría posúe na Lonxa de Testal, a través da creación dun laboratorio, así como de calquer entidade ou persoa que solicite os servizos que se prestarán antes citados.
2) Obter datos inmediatos do estado das augas.
3) Garantir a trazabilidade do berberecho galego, tralos resultados obtidos no proxeto Valober.Gal
A creación dun laboratorio de análises de toxinas (físico-químico) xenético para garantir a trazabilidade do berberecho galego e das augas (micro-biolóxico) suporá trala aplicación de I+D+I un valor engadido en canto á garantía de salubridade diaria, ca inmediata análise e detencción de posibles impedimentos á comercialización con total garantía de prodtuo e do medio mariño así como a súa trazabilidade.
O laboratorio estaría instalado no edificio propiedade da confraría sito na Rúa Uruguay, 1 15.200 Noia, A Coruña, actualmente en desuso.
Os últimos episodios de toxina detectada pola Consellería do Mar, despoos da primeira venda do produto, supuxo unha importante perda económica para os maricadores/as e a propia entidade, catro veces nos últimos 4 anos. Así como varios días que se tivo que ir a traballar e vir de volta sen poder capturar, todo isto evitaríase cun laboratorio de análises.
As actividades descritas veñen a consolidar os proxectos como Valober e Comerxustenta, có obxectivo de acadar unha diferenciación nos mercados para o berberecho de Noia e así poder conquerir unha sustentabilidade económica, pesqueira, social e medioambiental do plan de xestión do que viven directamente mais de 1.500 familias da zona da Ría de Noia.
Obxectivo 1: Sector Pesqueiro
1.4: Fomento dunha acuicultura sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovadora, competitiva e baseada no coñecemento.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)