Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

XORNADAS DE EXALTACIÓN DOS RECURSOS DA PESCA COSTEIRA ARTESANAL DA LONXA DE CORCUBION

Este proxecto consiste na organización e posta en marcha dunhas xornadas para exaltar o valor dos recursos da pesca costeira artesanal promovidas pola Confraría de Pescadores de Corcubión e que se desenvolverán neste peirao os días 22,23 e 24 de agosto de 2025. Durante as mesmas, fomentarase a cultura pesqueira local, promovendo os produtos do mar da nosa ría a través dunha serie de actividades gastronómicas, educativas e culturais.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
CONFRARÍA DE PESCADORES VIRXE DO CARME DE CORCUBIÓN
Datos de interese: 
corcubioncp@gmail.com https://www.lonxasgalegas40.gal/corcubion/es
Perfil empresarial: 
CONFRARÍA DE PESCADORES
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 12 de febreiro de 2025 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) n
Convocatoria - ano: 
2025
Data de aprobación: 
30/07/2025
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
2025
Data fin de execución: 
31/10/2025
Ámbito de aplicación: 

CORCUBIÓN

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
62.133,77 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
62.133,77 €
Total axuda pública aprobada (€): 
62.133,77 €
% Subvención: 
100%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
62.133,77 €
FEMP (%): 
70 %
CA (€): 
18.640,13 €
CA (%): 
30%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
0
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
0
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
NON
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Obxectivo xeral
Promocionar os produtos da pesca e do marisqueo comercializados nesta lonxa, co fin de incrementar a súa demanda e mellorar a súa comercialización, contribuíndo así ao sostemento e á viabilidade do sector.

Obxectivos específicos

  • Impulsar o consumo de produtos do mar locais.
  • Poñer en valor o traballo das persoas do mar.
  • Fomentar entre a infancia o coñecemento e respecto polas tradicións pesqueiras.
  • Xerar un impacto directo no incremento das vendas dos produtores da pesca costeira artesanal.
  • Reforzar a posición da entidade e dar visibilidade á súa labor como representante do sector pesqueiro, tanto a nivel local como rexional.
  • Consolidar estas xornadas como un evento anual de referencia que favoreza o crecemento económico do sector pesqueiro local, o turismo e a gastronomía da contorna.
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Con este proxecto preténdese exaltar e poñer en valor os produtos do mar comercializados nesta lonxa, destacando a súa calidade culinaria mediante diversas actividades de carácter gastronómico. Como resultado, agárdase que estas accións teñan un impacto positivo na demanda e na comercialización dos produtos pesqueiros e marisqueiros, contribuíndo así ao sostemento e á viabilidade dun sector tradicional e de gran relevancia socioeconómica na contorna, como é a pesca costeira artesanal.

Principais actividades do proxecto: 
  • Oferta gastronómica: presentarase un menú baseado en produtos do mar das nosas rías, dispoñible para o público desde o venres ao serán ata o mediodía do domingo.
  • Talleres infantís: durante a xornada do sábado, impartiranse dous obradoiros lúdicos relacionados co sector pesqueiro, destinados a nenos e nenas.
  • Showcookings: organizaranse tres sesións de cociña en directo a cargo de cociñeiros rexionais, co obxectivo de mostrar a variedade de pratos que se poden preparar con produtos da frota artesanal local e permitir a degustación das propias elaboracións. Estes showcookings distribuiranse ao longo dos tres días do evento.

Trátase dun proxecto de interese colectivo, xa que a entidade promotora representa aos seus afiliados e a actividade repercute directamente nos socios, permitindo incrementar as vendas da confraría e poñendo en valor a súa profesión. Ao mesmo tempo, tamén se benefician os establecementos de hostalaría do concello, xa que as xornadas xeran un fluxo de visitantes e un valor engadido económico para a localidade.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

 Obxectivo Estratéxico 1. Sector da Pesca

Obxectivo específico da EDLP: 

 1.3. Promoción dos produtos locais da pesca costeira artesanal e da saúde e calidade alimentaria

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)