Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posta en marcha dun establecemento de restauración mariñeira o Neixón

Posta en marcha do establecemento de restauración  de dous gargos " O NEIXÓN" localizado no lugar de Piñeiros, parroquia de San Mamede, concello de Carnota. Este establecemento promocionará o produto local capturado de xeito artesanal mediante a adhesión ao selo promocional km0, no que se ofrecerán receitas tradicionais a base de produtos do mar de tempada. Estas receitas tradicionais levarán como elemento diferenciador que serán descritas na carta polo seu protagonista aparecendo tamén a súa imaxe e a presentación do mesmo.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María José Lago Louro
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro do 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP) aprobadas para os grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
12/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
9
Anualidades: 
2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

San Mamede-Carnota

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
251.486,92 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
196.844,44 €
Total axuda pública aprobada (€): 
90.548,44 €
% Subvención: 
46%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
76.966,17 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
13582,27 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3,25
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1. Valorización do produto gastronómico mediante a adhesión ao movemento internacional Slow Food.

2. Promocionar o produto local capturado de xeito artesanal mediante o emprego de produto de Km 0 en adhesión ao selo Km0 e MarGalaica.

3. Difundir o patrimonio inmaterial relacionado coa cultura mariñeira mediante a recuperación e emprego de receitas tradicionais.

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1. Favorecer a dinamización económica e social do territorio mediante a creación de emprego

2. Mellorar a comercialización dos produtos do mar locais.

3. Promoción do turismo e cultura mariñeira, fortalecemento á identidade mariñeira do territorio.

Principais actividades do proxecto: 

1. Servizo de restauración a través da promoción de receitas tradicionais locais, integración ó movemento "Slow Food" e integración ó Club de Turismo Mariñeiro MarGalaica e km0.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo estréxico 2: Diversificación económica

Obxectivo específico da EDLP: 

2.4: Potenciar a creación de oferta turística de calidade xeradora de emprego.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)