Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Bayonaisse 1803

Rehabilitación de antigo restaurante familiar coa finalidade de poñer en valor o produto pesqueiro do territorio ao mesmo tempo que promocionar o patrimonio subacuático da localidade, facendo especial referencia aos naufraxios e a ruta creada con axudas do anterior GAC.

Poñer en valor especies infravaloradas como a “xarda”, a través da cociña elaborada e dándolles o mesmo posicionamento na carta que as especies de recoñecido prestixio. Ao mesmo tiempo contribuirá ao asentamiento e identificación das marcas do territorio que poñen en valor a pesca costeira artesanal. KILOMETRO CERO, POLBO DE LONXA E MARGALAICA.

A rehabilitación do local leva incluído unha nova imaxe, relacionada coa temática exposta, e a colocación de mobiliario novo na cociña e comedor.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Gonzalo Manuel Insua Fernández
Datos de interese: 
gonzalofisterra@gmail.com
Perfil empresarial: 
Empresario individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao amparo das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
11/10/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
18
Anualidades: 
2016-2017
Data fin de execución: 
30/06/2017
Ámbito de aplicación: 

Concello de Fisterra

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
84.327,01 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
79.283,01 €
Total axuda pública aprobada (€): 
32.450,54 €
% Subvención: 
40,9
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
27.582,95 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
4.867,58 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2,83
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Impulsar un concepto de negocio que ademais de fortalecer o servizo de calidade na restauración, transmita o patrimonio subacuático de Fisterra aos clientes.

Poñer en valor especies menos coñecidas e elaboralas con cociña de autor.

Contribuír ao asentamento e identificación de marcas como KILOMETRO CERO; POLBO DE LONXA

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de 3 postos de traballo directos.

Diversificación da oferta gastronómica na zona.

Posta en marcha dun lugar diferenciado en canto a temática.

Principais actividades do proxecto: 

Restauración con produtos locais e promoción do patrimonio subacuático de Fisterra

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 
  1. Diversificación económica.
  2. Patrimonio natural e cultural.

  3. Sector Pesqueiro.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Fomento dun sector Pesqueiro sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovador, competitivo e baseado no coñecemento.

2.4. Potenciar a creación de oferta turística de calidade xeradora de emprego.

3.2. Recuperación do patrimonio cultural costeiro.

 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)