Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Depuradora LA SIRENA: Ampliación da capacidade de depuración e elaboración de molusco refrixerado

 

O proxecto consiste en dimensionar a actual capacidade de produción da liña de negocio de elaborados de mexillón de V gama para atender a demanda existente. Para isto, ademais de dotar á liña de elaborados dun novo equipamento produtivo nos procesos de pesado, dosificación do mexillón aos envases e termoselado dos mesmos, necesítase ampliar a actual capacidade de depuración de moluscos vivo para abastecer de materia prima á mesma. O proxecto permitiranos medrar non só en capacidade de produción e volume de negocio, senón tamén poder facer fronte á estacionalidade das vendas -aspecto que caracteriza o negocio do mexillón- con métodos de conservación de vida util reducida suxeito unha caducidade reducida e ás particularidades do sector en canto episodios de toxina e desove. A aposta pola liña de negocio de maior valor engadido e a reducción da estacionalidade contribuirá en xeral a unha maior eficiencia dos procesos estratéxicos e dos ratios empresariais como a planificación de compras, a tesourería e, sen dúbida, a estabilidade do emprego de calidade, unha aposta e un compromiso coa responsabilidade social da empresa na comarca do Salnés.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
LA SIRENA Depuradora de Mariscos
Datos de interese: 
Porto Tragove s/n 36630 Cambados - Pontevedra www.grupolinamar.com
Perfil empresarial: 
Empresa individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
16/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
09/08/2019
Ámbito de aplicación: 

Comarcal

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
492.778,55 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
272.255,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
133.702,25 €
% Subvención: 
49,1
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
113.646,91 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
20.055,34 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
5
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
73
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
4
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

- Aumento da produtividade e do valor engadido de actividades.

- Aumento da diferenciación por lanzamento de novos productos e formatos.

- Mantemento e creación de emprego estable e de calidade por aumento das necesidades produtivas na liña de molusco elaborado refrixerado. 

- Potenciar o relevo xeracional

- Poñer en valor os recursos do sector de gran tradición e peso económico en Galicia.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- Aumento da productividade xeral da empresa nun 40% que se corresponde cun 100% da liña de negocio de molusco elaborado.

- Diferenciación respecto á competencia grazas a evolución de procesos tradicionais moi manuais a outros automatizados totalmente eficientes e con garantía de calidade do producto final total, e o lanzamiento de novos productos

- Creación de emprego

 

 

Principais actividades do proxecto: 

 - Adquisición da nova pesadora multicabezal para a dosificación automática do mexillón según necesidades dos distintos formatos e envases.

- Adquisición dunha nova liña de termoselado de bandexas que permite optimización de tempos de ciclos e procesos, diagnóstico e mantemento remoto, contadores de ciclos e monitorización de parámetros.

- Adquisicion de 500 bins de depuración de mexillón que permitirán o aumento da capacidade de depuración para afrontar o dimensionamento da nova capacidade de produción de moluscos elaborados.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

OBXECTIVO ESTRATÉXICO 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministración dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible a través du uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo específico 1.1: Conseguir a cooperación entre entidades do sector para mellorar a valorización dos recursos pesqueiros a través da promoción comercial e a aposta pola súa calidade diferencial.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)