Posta en marcha dunha empresa de nova creación para recolectar, procesar, transformar e comercializar algas. O proxecto está promovido por una muller do sector acuícola e pesqueiro que pretende revalorizar un recurso marisqueiro pouco explotado, e que por tanto axudará a crear novos postos de traballo e diversificar o sector pesqueiro na Ría de Arousa, empoderando á súa vez á muller traballadora do mar.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
- Acondicionar a nave para alcanzar o obxectivo xeral do proxecto: transformación e comercialización dun recurso pouco aproveitado como son as algas para alimentación.
- Contratar a xornada completa dúas mulleres e unha a tempo parcial e favorecer a conciliación familiar.
- Lograr levar este modelo de negocio o mercado local nacional e internacional promovendo o consumo saudable e sostible de algas galegas da Ría de Arousa.
- Unha empresa nova constituída.
- Primeiro negocio na Ría de Arousa exclusivo de algas.
- Un recurso marisqueiro innovador e moi pouco explotado.
- Diversificación do sector pesqueiro na Ría de Arousa.
- Colaboración con centros de investigación e formación (alumnado en prácticas do IGAFA, formación, xornadas...)
- Integración no sector hosteleiro e turístico: creación de novas rutas gastronómicas, productos, catas...
- Maior visibilidade do papel da muller a través da propia marca : ALGAS LA PATRONA.
- Acondicionamento da nave e adquisición de maquinaria e mobiliario. Habilitarase unha zona de procesado, unha zona para roupa de traballo, unha zona para utensilios de recolección, unha cámara de frio, zona de almacén e oficina.
- Emprego: contratación de dúas persoas a xornada completa e unha a tempo parcial.
- I+D+I: desenvolvemento de novas liñas de produtos.
- Plan de comunicacion en web, rrss e nas tendas.
- Certificación e análisis de laboratorio
> Para difundir a orixe: PESCA DE RÍAS.
> Para tendas de productos ecologicos CERTIFICACIÓN DE PRODUCIÓN ECOLÓXICA.
> Para entrar no mercado árabe: CERTIFICADO HALAL e KOSHE.
> Para correcto cumprimento coa normativa de etiquetado e calidade: análise microbiolóxica e nutricional.
OBXECTIVO ESTRATÉXICO 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministración dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible a través du uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
- Obxectivo específico 1.1: Conseguir a cooperación entre entidades do sector para mellorar a valorización dos recursos pesqueiros a través da promoción comercial e a aposta pola súa calidade diferencial.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)