O proxecto consiste en cinco accións para mellorar a competitividade:
-
A instalación dun sistema máis innovador e eficiente de depuración.
-
Introdución dunha cámara de conxelación para dispoñer de produto conxeado durante todo o ano, garantindo o consumo dos mesmos fóra de tempada, e ofertando produtos locais destacados.
-
A disposición dun sistema de xestión integral (ERP) que aglutine todos os procesos de compras, almacén, provedores, tpv, trazabilidade.
-
Introdución dunha máquina de envasado para marisco fresco en malla tubular.
-
Realización de xornadas explicativas dirixidas ao consumidor final
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Mellorar a competitividade da Cetaria – Depuradora Ángel Mar a través da diversificación de produtos, mellora da eficiencia enerxética e a introdución de innovacións tecnolóxicas.
-
Aumentar a presenza de marisco local a través do aumento da capacidade produtiva que permita a comercialización de novas especies en fresco.
-
Introducir novos productos dentro da nosa liña comercial como é o conxeado que ata agora non se comercializaba, e permitir o consumo de produtos do sector pesca–mar locais en tempadas desestacionalizadas.
-
Mellorar os procesos coa implantación dun sistema de xestión integral (ERP), que inclúe un control de trazabilidade do produto, e mediante a implantación dun sistema de envasado de produto fresco.
- Investimento para a diversificación dos produtos frescos a comercializar mediante o aumento de capacidade produtiva e a instalación dun sistema máis innovador e eficiente.
- Introdución dunha cámara de conxelación co fin de dispoñer de produto conxelado durante todo o ano, garantindo o consumo dos mesmos fóra de tempada, e ofertando produtos locais como a Vieira de Cambados, Polbo, Zamburiña de Bou, Mexillón de Galicia e Peixes da Ría. Desestacionalizando a demanda e dando solución a problemas coma a toxina.
- A disposición dun sistema de xestión integral (ERP) que incorpore un módulo de control de trazabilidade, e que permita ter un control de compras e vendas, axilizar todos os procesos, minorar custos, aumentar a fiabilidade da contabilidade e a xestión diaria do negocio.
- Introdución dunha máquina de envasado para marisco fresco en malla tubular, facilitando a conservación e etiquetaxe de produtos a granel, e mellorando a súa presentación de cara ao cliente final.
- Realización de xornadas explicativas de portas abertas para amosar ao consumidor final o tratamento dos produtos e a calidade dos recursos pesqueiros e marisqueiros existentes na Ría de Arousa.
Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, a través do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
Conseguir a cooperación entre entidades do sector para mellorar a valorización dos recursos pesqueiros a través da promoción comercial e a aposta pola súa calidade diferencial.
Acadar a incorporación laboral/profesional da mocidade e a profesionalización no sector pesqueiro.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)