Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PROXECTO TURÍSTICO QUE MOSTRA A CULTURA DE GALICIA CON PROPOSTAS INNOVADORAS (TURISMO GASTRONÓMICO, TALLERES, EXCURSIÓNS, ARTESANÍA)

Proxecto turístico emprazado na Casa Rectoral de Bamio e a súa finca, que completa os servizos ofrecidos polos aloxamentos próximos e mostra a cultura de Galicia con propostas innovadoras. Enfocado cara ao turismo gastronómico e potenciando o produto local ou de proximidade, basea a súa oferta no que procede da ría con pratos elaborados no restaurante, produtos envasados para vender na tenda gourmet e que se poden degustar na barra de tapas. Ademais dispón de espazos para exhibicións de cociña, obradoiros, excursións de pesca e posterior cociñado ou presentacións de produto, mesmo mercados artesanais. E a oferta complétase con turismo lúdico e deportivo enfocado á Praia de Bamio con óptimas condicións de mar e vento, que fan que a práctica do skatesurf gañe cada día máis adeptos.

 

 

Datos xerais
Acrónimo: 
RECTORALIA
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María Lydia Fernández Do Campo / Rectoralia, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 9 de Xuño de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratéxias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o desenv
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
01/09/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
26
Anualidades: 
2017-2018-2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Vilagarcía de Arousa, Pontevedra 

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
473.752,76€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
391.531,21€
Total axuda pública aprobada (€): 
195.765,61€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
166.400,77€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
29.364,84€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3,8 UTA
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 
  • Impulsar un novo concepto de servizo turístico que non existe no territorio, innovador, e que permitirá mellorar as prestacións turísticas da zona de Bamio e Vilagarcía: turismo gastronómico local, con tenda gourmet de productos locais, talleres, excursións marítimas e artesanía
  • Xerar actividades alternativas de negocio non estacionais que permitan incrementar a competitividade do proxecto durante todo o ano (restaurante, excursións, actividades de lecer, talleres, ...)
  • Mellorar a experiencia gastronómica disponible no territorio. 
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Ampliar os servizos turísticos ofertados no territorio da Ría de Arousa diversificando as actividades económicas da zona
  • Xerar emprego estable e de calidade
  • Xerar sinerxias con outras empresas do territorio
  • Colaboración con axentes territoriais
  • Incremento dos investimentos no territorio
  • Desestacionalización das actividades existentes no territorio 
Principais actividades do proxecto: 

Excursións marítimas, visitas a museos etnográficos, visitas guiadas a lonxas e conserveiras, obradoiros de produtos artesanais relacionados co sector pesqueiro. Desta forma un cliente que vai comer ou cear ao restaurante recibe información sobre estos servizos con información cultural e turística da zona, podendo contratar un paquete turístico xunto co xantar/cea, facendo da experiencia un servizo innovador, moito máis completo e satisfactorio. 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego. 

Obxectivo específico da EDLP: 
Incrementar a diversificación do sector pesqueiro cara as actividades turísticas, traballando nunha estratexia integrada na zona costeira e facendo fincapé no turismo mariñeiro. 
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)