Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Benboa: restaurante, bar e tenda gourmet

Benboa: restaurante, bar e tenda gourmet

Grazas aos 17 postos de traballo creados, o proxecto Benboa achegou nova vida nun pequeno pobo pesqueiro (Corrubedo), revitalizando e diversificando as actividades dun proveedor de marisco local. Benboa ofrece aos visitantes a experiencia de ver o marisco vivo, e a oportunidade de adquirir, ver como se prepara e saborear peixe e marisco, todo iso no mesmo lugar.

Máis información en: https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/cms/farnet/files/documents/GP38-ES05_...

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Paco Teira, Carlos Brión e Rubén Brión / Relento S.L.
Datos de interese: 
Ligazón web: http://benboa.com/
Perfil empresarial: 
-
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
-
Convocatoria - ano: 
2011
Data de aprobación: 
-
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
13
Anualidades: 
2011-2012
Data fin de execución: 
-
Ámbito de aplicación: 

Corrubedo

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
466177,60
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
202430,27
Total axuda pública aprobada (€): 
-
% Subvención: 
-
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
186471,03
FEMP (%): 
-
CA (€): 
-
CA (%): 
-
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
17
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
17
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Compensar a ausencia de numerosos servizos no pobo de Corrubedo e fomentar o consumo de produtos pesqueiros galegos.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creáronse 17 empregos (14 a tempo completo e 3 a tempo parcial) para a poboación local. Tamén se crearon dous postos de traballo adicionais de camareiros para o período de verán. Así mesmo, obtivo uns beneficios próximos aos 60000 euros.

 

Principais actividades do proxecto: 

Tranformación dunha antiga fábrica nun espazo multiusos (restaurante, bar, peixería, unidade de procesado, tenda gourmet, etc.).

Creación dunha páxina web que inclúe información para visitar a zona, vídeos, animacións, ofertas especiais e blogs de cociña.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Diversificación

Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)