Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conserveira Conservas Sotavento

Sala de elaboración de conservas artesanais  mediante a recuperación dos métodos máis  artesanais da zona logrando unhas conservas de gran calidade e con produtos pesqueiros da ría Muros-Noia.

 
Datos xerais
Acrónimo: 
conservas sotavento
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Conservas Sotavento, SL
Datos de interese: 
conservassotavento@gmail.com
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas a proxectos ao amparo de estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
11/10/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
8
Anualidades: 
2016-2017
Data fin de execución: 
31/03/2017
Ámbito de aplicación: 

Lugar de Nebra

Concello de Porto do Son

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
53.778,02 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
53.653,42 €
Total axuda pública aprobada (€): 
34.748,25 €
% Subvención: 
68,6
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
29.536,01 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
5.212,23 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 
  1.   Posta en valor dos produtos procedentes da pesca artesanal do noso territorio, transformándoos en non perecedoiros.
  2. Recuperación de métodos tradicionais de elaboración de conservas para conseguir os sabores máis  auténticos., mimando o produto ao  máximo.
  3. Contribuír ao asentamento de marcas produto do territorio como é o caso de polbo de lonxa.

Creación de tres postos de traballo ocupados por tres mulleres

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Engadir valor aos produtos procedentes da pesca costeira artesanal a través da conservación dos mesmos e envoltos nunha imaxe atractiva. Tamén se pretende lograr a concienciación da poboación da importancia da sostibilidade de este tipo de pesca a través da información proporcionada a través da súa páxina web. Creación de tres postos de traballo 

Principais actividades do proxecto: 

Elaboracion de conservas de produtos procedentes da Ría Muros-Noia a través de receitas tradicionais

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Sector Pesqueiro

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Fomento dun sector Pesqueiro ambientalmente, eficiente no uso de recursos, innovador, competitivo e baseado no coñecemento.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)