Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evolucionando Innovando 2

O proxecto consiste en acondicionar e dotar de equipamento e mobiliario ás instalacións que a empresa ten na lonxa de Burela cos medios necesarios para o seu uso como obradoiro de elaboración de novas gamas de produtos pesqueiros. Ao mesmo tempo levaranse a cabo os traballos para a construción dunha nova páxina web e de material de presentación.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados Orol, S.L.
Datos de interese: 
https://pescadosorol.com/
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o d
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
19/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Burela (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
91.315,14 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
67.912,06 €
Total axuda pública aprobada (€): 
33.956,03 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
28.862,63 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
5.093,40 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
3
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Incremento da calidade do peixe comercializado mediante a implantación de melloras na manipulación.
Elaboración de novas presentacións do produto pesqueiro.
Melloras na fase de empacado e transporte do produto.
Melloras na imaxe corporativa da empresa.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Aumento no número e variedade de clientes.
Novos produtos elaborados e comercializados pola empresa.
Mantemento de 3 postos de traballo.

Principais actividades do proxecto: 

Acondicionamento do chan no almacén de Burela.
Adquisición e instalación do equipamento necesario. E do elemento de transporte interno.
Adaptación da páxina web.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros, e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña – Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)