Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hotel-Restaurante Javier Montero

O proxecto consiste en realizar a rehabilitación dunha casa antiga con escudo, catalogada en Patrimonio, para construír un Hotel Restaurante, que estará ubicado ao lado do Camiño do Norte no Concello de Ribadeo.

O Hotel contará con 4 habitacións nas que se dará un servizo exclusivo aos clientes, e o Restaurante contará cun comedor e cun salón.

Os promotores, que contan con grande experiencia en hostalería, darán a coñecer pratos representativos da gastronomía galega actualizada, con productos do mar, horta e carnes galegas da zona da Mariña, predominando na carta peixes, mariscos e algas.

Os promotores do proxecto estableceron pre-acordos de colaboración con empresas da zona que ofertan actividades lúdicas, deportivas, náuticas, educativas e de turismo mariñeiro. Así mesmo, contan colaborar coa Escola de Hostalería de Foz para a realización das prácticas dos seus alumnos.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Texturas Galegas, S.L.N.E.
Datos de interese: 
http://www.texturasgalegas.es/bienvenidos-al-hotel-restaurante-javier-montero
Perfil empresarial: 
Empresa Privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
07/08/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
14
Anualidades: 
2017-2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Ribadeo (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
642.511,36 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
602.965,47 €
Total axuda pública aprobada (€): 
200.000€
% Subvención: 
33,2
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
170.000€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
30.0000€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2,5
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Atraer un turismo de calidade promocionando a zona tamén con excursións e actividades do mar que oferten empresas da zona no hotel.
Dar un servizo de calidade ao turismo e á xente local, cun servizo profesional e cualificado.
Potenciar e dar a coñecer o produto do noso mar a través dá súa cociña.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de emprego.
Contratación de profesionais formados na Escola de Hostalería de Foz, así como colaboración co centro para a realización prácticas do alumnado.
Impulso ao turismo gastronómico da zona.
Subministro de materias primas do mar e a horta da zona da Mariña.

Principais actividades do proxecto: 

Rehabilitación casa antiga de acordo a principios de Patrimonio.
Acondicionamento para Hotel-Restaurante.
Dotación de todo o equipamento e mobiliario necesario para a posta en funcionamento do novo negocio.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

 

Obxectivo 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo 2.Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.

 

 

Obxectivo específico da EDLP: 

 

Obxectivo 1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal.

Obxectivo 2.1. Conseguir un modelo organizativo e innovador de desenvolvemento do sector pesqueiro na Mariña-Ortegal que garanta unha pesca e un aproveitamento sustentable dos recursos mariños.

Obxectivo 2.2. Crear e consolidar unha imaxe de marca do territorio da Mariña-Ortegal

Obxectivo 2.3. Facer da Mariña-Ortegal un destino turístico diferencial destacando as potencialidades do turismo mariñeiro

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)