Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora do valor dos produtos pesqueiros e da rede de distribución

O proxecto consisten :

Darlle un valor máis alto o peixe e marisco facendo unha mellora na etiquetaxe.

Darlle un valor identificativo e divulgativo á merluza implantando un marchamos cunha etiqueta de “pesca artesanal, calidade suprema”.

Mellorar cadea de produtividade e as condicións laborais dos traballadores comprando unha carretilla eléctrica elevadora, para facilitar o movemento da carga da mercancía.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados Blas Paradela, S.L.U.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa Privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
07/08/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/08/2017
Ámbito de aplicación: 

Burela e Celeiro-Viveiro (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
50.649,39 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
41.859,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
18.836,55€
% Subvención: 
45%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
16.011,07€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
2.825,48€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Darlles valor engadido aos produtos pesqueiros locais comercializados mediante as melloras do sistema de trazabilidad.
Diversificar o sistema de etiquetaxe, marcando cada un dos seus produtos con selos de calidade e que identifiquen a súa procedencia como pesca artesanal.
Mellorar a cadea de produtividade e as condicións de traballo dos empregados.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Aumento de vendas, ao dotar de valor engadido os seus produtos, o cal os faría máis competitivos.
Mellorar a eficiencia na cadea de distribución, mellora da produtividade.
Mellora condicións de traballo dos empregados

Principais actividades do proxecto: 

Dar máis valor aos produtos a través da informatización da etiquetaxe.
Dar un valor identificativo e  divulgativo ao produto coa implantación de marchamos.
Adquisición de carretilla eléctrica.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo1.1.: Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro de A Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)