Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora e innovación do sistema de trazabilidade e desenvolvemento dunha nova e exclusiva liña de produción.

O proxecto consiste en dotar á empresa de equipamentos destinados á mellora do control da trazabilidade e seguridade no control do peixe grazas á instalación de novas estanterías metálicas nas cámaras frigoríficas e dunha máquina de detección de metais, e por outro lado á creación dunha nova liña de traballo e ampliación da súa oferta de produtos grazas ao investimento nunha máquina destinada ao corte de cabezas e colas de peixe.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados Rubén, S.L.
Datos de interese: 
http://www.pescadosruben.com
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
08/08/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
6
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/10/2017
Ámbito de aplicación: 

Foz (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
223.658,90 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
185.090,00€
Total axuda pública aprobada (€): 
92.545,00
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
78.663,25€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
13.881,75€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Creación dunha nova liña de produción.
Mellora da xestión e trazabilidade do peixe.
Conseguir unha diferenciación respecto ao resto de empresas do sector, mellorando a identidade e calidade dos produtos pesqueiros.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Maior calidade no produto e mellor control.
Incremento do valor do produto.
Maior diversificación dos produtos a través dunha nova liña de produción.
Incremento de facturación.

Principais actividades do proxecto: 

Mellora da trazabilidade e seguridade no control do peixe.
Instalación de novas estanterías metálicas en cámaras frigoríficas.
Instalación dunha máquina de detección de metais que garanta a seguridade alimentaria.
Máquina de corte que permite ampliar o catálogo de produtos ofertados pola compañía e crear unha nova liña de traballo.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en toda as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo 1.1: Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro na Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)