Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ampliación da produción de xeo da lonxa de Burela.

O proxecto consiste en incrementar a produción de xeo existente na actualidade na lonxa de Burela; para iso, a empresa promotora vai colocar nas súas instalacións un moderno e eficiente fabricador de xeo, co que se incrementará a capacidade de fabricación nun 50%.

Así poderase ofrecer un mellor servizo ás embarcacións e empresas comercializadoras de peixe e marisco que operan habitualmente no porto de Burela.

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Armadores de Burela, S.A.
Datos de interese: 
http://www.absaburela.com
Perfil empresarial: 
Empresa Privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
10/10/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
2016
Data fin de execución: 
26/12/2016
Ámbito de aplicación: 

Burela (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
206.305,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
170.500,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
59.675,00 €
% Subvención: 
35
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
50.723,75
FEMP (%): 
85
CA (€): 
8.951,25
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

- Fomentar a competitividade das empresas pesqueiras.

- Contribuír a un mellor servizo no proceso de conservación dos produtos pesqueiros

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

- Aumento da capacidade de fabricación de xeo en 9.000 Tm.

Principais actividades do proxecto: 

- Adquisición e instalación do fabricador de xeo.

- Formación do persoal.

- Posta en funcionamento e venda do produto.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1.Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento  do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación e todas as fases da cadea des subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)