Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mens Sana in Corpore Sano , porque como peixe

O proxecto consiste na realización de accións encamiñadas á sensibilización da poboación sobre o consumo de peixe e divulgación dos seus beneficios, incidindo nas súas propiedades como axente preventivo de enfermidades mentais, concienciando e visibilizando á sociedade sobre a valorización do mar , dos seus froitos e a súa relación coas personas en risco de exclusión social. Actividades a desenvolver: A.1: Conferencia sobre a saúde mental e alimentación: Recopilación de estudos e información sbore o consumo de peixe e a súa incidencia na prevención de enfermidades mentais e organización dunha conferencia impartida por profesionais sobre a alimentación. A2: Celebración de eventos de sensibilización da poboación: Mesa debate sobre a saúde mental é hábitos alimenticios e degustación de peixes nos centros de Fundación Eu Son e Asociación de axuda ao enfermo mental A Mariña. A3: Accións de información e comunicación: Accións de comunicación online e labores de gabinete de prensa e comunicación (cartelería, trípticos, lona, banners, roldas de prensa...)

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Fundación Expomar
Datos de interese: 
https://expomar.com/
Perfil empresarial: 
Fundación
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 3 de agosto de 2021 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o dese
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
11/01/2022
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
3
Anualidades: 
2021-2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

Burela (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
16.393,96 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
13.826,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
13.826,00 €
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
11.752,10 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
2.073,90 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O obxectivo fundamental deste proxecto coincide co obxectivo da propia Fundación EXPOMAR, que é o estímulo, a potenciación e o desenvolvemento do sector pesqueiro e o seu entorno. As actividades que configuran este proxecto contribúen a mellorar as capacidades e competencias profesionais do sector, así como o traslado e estímulo dos valores e da importancia da actividade pesqueira para as futuras xeracións, especialmente en colectivos en risco de exclusión social, promovendo así a concienciación.
Colaborar con asociacións da comarca que traballan con persoas con enfermidades mentais, fomentando nelas o consumo de peixe e mostrando o seu exemplo á poboación para mellorar a concienciación.
Implementar ferramentas que axuden á transmisión de información e coñecemento, divulgando entre a veciñanza os beneficios do “peixe saudable”.
Sensibilizar á poboación da utilidade do consumo de peixe na prevención de enfermidades mentais

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Mellora na percepción da cidadanía do consumo de peixe así como a concienciación das propiedades do mesmo, grazas ao equilibrio na alimentación da poboación e a visibilización das enfermidades que afectan á veciñanza da comarca.
Focalización na imaxe do peixe como axente preventivo na aparición de enfermidades mentais respaldado con estudos realizados recentemente por especialistas na materia.
Visualización dos “peixes graxos” e divulgación dos seus beneficios coa inclusión dos mesmos na dieta
Crear proxectos que contribúan ao desenvolvemento do sector pesqueiro e permitan diversificar as actividades económicas da zona e incrementar a demanda de peixe de consumo diario.
Acadar unha sociedade más concienciada en relación á valorización do mar e os seus froitos, implicando a persoas en risco de exclusión social.
Fomentar a transmisión de coñecemento e información a través de ferramentas novidosas

Principais actividades do proxecto: 

CONFERENCIA SOBRE SAÚDE MENTAL E ALIMENTACIÓN Recompilación de estudos e información sobre o consumo de peixe e a súa incidencia na prevención de enfermidades mentais. Investigación sobre especialistas na materia. Reunións para a busca de poñentes. Organización dunha conferencia impartida por unha ou un recoñecido nutricionista na que se abordará a relación entre unha correcta alimentación (na que o peixe ten un papel destacado) e a incidencia da mesma na saúde mental.
CELEBRACIÓN DE EVENTOS DE SENSIBILIZACIÓN DA POBOACIÓN Mesa-debate sobre saúde mental e hábitos alimenticios.Evento de divulgación na que participaría persoal facultativo e persoal dos centros de inclusión colaboradores no proxecto. Degustación de peixe nos centros de inclusión colaboradores.

ACCIÓNS DE INFORMACIÓN E COMUNICACIÓN realizadas de forma transversal durante a execución do proxecto.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases de cada subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)