
A promotora é socia da empresa Chocolates Moreno Ribadeo, S.L., a cal está vencellada familiarmente, con este proxecto pretende acondicionar unha nave dotándoa do equipamento necesario para instalar unha fábrica de bombóns elaborados artesanalmente con algas e cítricos baixo as modalidades de chupa-chups e trufas.
Preténdese elaborar un produto con deseño e ingredientes de calidade, para iso empregará algas de dunha conserveira da comarca de Ortegal.
A distribución farase dende propio establecemento, que ademais do obradoiro e un almacén, contará cunha pequena tenda; ademais diso, a promotora, tratará de chegar ao cliente a través doutras canles de venta como tendas tradicionais, pastelerías, delicatessen, feiras sectoriais, food truck, etc.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
- Utilizar recursos do mar (algas da nosa zona) que están pouco aproveitadas, para os produtos que se van a elaborar. - Tecer unha rede de comercialización por medio de webs, internet, ventas directas, etc. - Crear un selo de calidade que identifique estes produtos elaborados artesanalmente. - Crear emprego dirixido a mulleres con dificultades para poder conciliar a vida laboral coa familiar. |
- Crear un novo negocio que actualmente non existe na zona. - Colaboración con empresas do territorio como por exemplo “Conservas Mar de Ardora”, que será a distribuidora das algas. - Creación de emprego feminino: 2 mulleres con idade superior a 50 anos (1,5 ETC). - Elaborar produtos de calidade que sirvan para identificar o territorio. |
- Obras de acondicionamento do local onde se vai a instalar o obradoiro. - Adquisición de maquinaria, mobiliario, equipos informáticos e vehículo para transportar o produto elaborado. - Elaboración artesanal do produto a base de chocolate, algas e cítricos nas súas dúas modalidades: chupa-chups e trufas. - Promoción, distribución e venda do produto tanto a nivel local como fora do territorio. |
1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños. 2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego. |
1.1.Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro de A Mariña-Ortegal. 2.1. Conseguir un modelo organizativo e innovador de desenvolvemento do sector pesqueiro na Mariña-Ortegal que garanta unha pesca e un aproveitamento sostible dos recursos mariños. |
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)