Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Melloras en Hixiene, seguridade e trazabilidade

A Confraría de Pescadores de Ribadeo pretende mellorar o crecemento económico do sector pesqueiro e marisqueiro, asegurando e garantindo a seguridade alimentaria dos produtos e as súas boas condicións hixiénico sanitarias, para o que van adquirir un equipo de capitación de auga salgada para limpeza do marisco e peixe permitindo así que o proceso se realice de forma doada e de fácil acceso para mariscadores e pescadores sen danar a calidade do produto. A fin de realizar unha boa xestión das entradas de produto en lonxa , das vendas e do almacenaxe, van adquirir 2 básculas, con capacidades distintas, unha para grandes pesadas e outra para pesadas máis precisas, automatizadas e con transmisión de datos ao equipo de etiquetado conseguindo así un control óptimo do produto e da súa trazabilidade.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Confraría de pescadores de Ribadeo
Datos de interese: 
Confraría de Pescadores de Ribadeo (cofradiaribadeo.org) Cofradía de Pescadores de Ribadeo – Federación Provincial de Cofradías (cofradiaslugo.com)
Perfil empresarial: 
Organización de Pescadores
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 3 de agosto de 2021 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o dese
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
26/11/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
9
Anualidades: 
2021-2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

Ribadeo (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
8.207,01€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
6.782,65 €
Total axuda pública aprobada (€): 
6.782,65 €
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
5.765,25 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
1.017,40 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O obxectivo xeral deste proxecto é manter e mellorar o crecemento económico da comunidade pesqueira e marisqueira asociada a esta entidade, mellorando as condicións hixiénico-sanitarias nas etapas de recepción, pesaxe, almacenamento, exposición e venta en lonxa dos produtos pesqueiros capturados.
Mellorar o procedemento de limpeza do marisco e peixe que chega á lonxa para asegurar as boas condicións hixiénico-sanitarias que garantan a seguridade alimentaria dos produtos pesqueiros e melloren a competitividade no mercado da lonxa e os produtos que comercializa.
Correcta xestión dos produtos que chegan á lonxa tanto á hora da súa venta como do seu almacenaxe.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Adquisición de dúas básculas de distintas capacidades, unha para grandes pesadas e outra para pesadas máis precisas, automatizadas e con transmisión de datos ao equipo de etiquetado e trazabilidade é imprescindible nunha lonxa para unha correcta xestión do peixe e marisco que chega á mesma, tanto á hora da súa venda como de transportalo a outro punto de venda. Estas permitirán coñecer a cantidade exacta de peixe e marisco que entra e sae na lonxa.
O equipo de captación de auga salgada permitirá ter un doado punto de acceso a este recurso para que tanto os mariscadores como pescadores poidan así limpar o peixe e o marisco sen danar a súa calidade. Tamén permitirá controlar as condicións hixiénico-sanitarias as cales son fundamentais para manter a competitividade da Lonxa no mercado, dar saída ás capturas da comunidade pesqueira e mariscadora e garantir a hixiene e seguridade alimentaria en cumprimento coa lexislación vixente.

Principais actividades do proxecto: 

Este proxecto consiste na adquisición de instrumentos que favorecerán o desenvolvemento da actividade desta entidade solicitante nos seguintes aspectos: A adquisición de dúas básculas homologadas permite aos traballadores levar un control preciso das súas capturas á hora de chegar á lonxa, permitindo así que estas persoas profesionais poidan manter a súa actividade e obter boas rendas polo seu traballo.
A adquisición dun equipo portátil de captación de auga salgada que reforza o estado hixiénico-sanitario da lonxa coa mellora das técnicas de limpeza dos produtos pesqueiros, actividade que ata o momento se está levando a cabo de forma manual na dársena do porto obrigando a carrexar auga en baldes unha larga distancia.
O uso de ambos equipamentos quedará restrinxido para as persoas asociadas á entidade e persoal da Confraría.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1.-Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases  da cadea de subministro dos produtos pesqueiros,; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1.- Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal como o eixe central sobre o que se orienta a estratexia.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)